Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ

Στους διωκόμενους αποδίδονται οι κατηγορίες της «σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών σε υπηρεσία» και της «διατάραξης της κοινής ειρήνης».

Κλήση για προκαταρκτική εξέταση υπόπτου έλαβαν τρία μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς για περιστατικό που συνέβη κατά τη διάρκεια ηλεκτρονικού πλειστηριασμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συντονισμού πρόκειται για τον συνταξιούχο Γρηγόρη Σκουλά, τον δικηγόρο Ζήση Κλεισιάρη και πρ. πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. Μάκη Αναγνώστου.

Τα τρία αυτά άτομα διώκονται μαζί με τον Ηλία Σμήλιο και τον Θανάση Αγαπητό, γιατί συμμετείχαν την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018 (πρώτη μέρα εφαρμογής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη) στη συγκέντρωση που κάλεσε ο συντονισμός έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο της πόλης, στο οποίο έβγαιναν σε πλειστηριασμό ένα διαμέρισμα 94τ.μ. για οφειλή 56.000€ και ένας ημιυπόγειος  χώρος 38τ.μ. για οφειλή 37.000€.

Στους διωκόμενους αποδίδονται οι κατηγορίες της «σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών σε υπηρεσία» και της «διατάραξης της κοινής ειρήνης».

«Ζούμε δηλαδή την απόλυτη αντιστροφή της πραγματικότητας καθώς μετατρέπονται οι θύτες σε θύματα και μιλάνε για τραυματισμούς αστυνομικών ενώ είναι γνωστό ότι οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι διαδηλωτές αντιμετωπίσαμε την ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία των αστυνομικών δυνάμεων, στην οποία οφείλεται ο τραυματισμός πολλών διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και δύο από τους διωκόμενους», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Για τον λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης την ώρα που οι νέοι διωκόμενοι θα παραδώσουν το απολογητικό τους υπόμνημα την ερχόμενη Πέμπτη στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ