Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άρχισε το ξήλωμα της αυθαίρετης κατασκευής στο κατάστημα της Π. Π. Γερμανού

Κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας απομάκρυνε τραπεζοκαθίσματα και η επιχείρηση εστίασης άρχισε το ξήλωμα των παράνομων κατασκευών

Απομακρύνθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα και ξεκίνησε να ξηλώνεται μέρος της παράνομης κατασκευής κατηστήματος εστίασης, επί της οδού Παλαιών Πατρών Γερμανού 13-15, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα με την αυθαίρετη κατασκευή ανέδειξε η Voria.gr έπειτα από καταγγελίες του Σωματείου Φίλων Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Διαβάστε: Παλαιών Πατρών Γερμανού: Συνεχίζονται οι αυθαιρεσίες, προσθεσμία 14 ημερών για να ξηλωθούν 

Το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας βρέθηκε στο κατάστημα και απομάκρυνε τέσσερα τραπέζια και δέκα καρέκλες που βρίσκονταν στον παράνομο, λόγω της κατασκευής, αύλειο χώρο του καταστήματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με πηγές του δήμου, η ιδιοκτησία του καταστήματος δεσμεύτηκε ότι θα συμμορφωθεί με την ισχύουσα Κανονιστική Διάταξη και ό,τι προβλέπει αυτή για τους εξωτερικούς χώρους, απομακρύνοντας οριστικά τις αυθαίρετες κατασκευές. Έτσι, συνεργεία, εκ μέρους της επιχείρησης, άρχισαν από σήμερα να κατεβάζουν τέντες που είχαν στηθεί αλλά και να ξηλώνουν κάποιες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Τις επόμενες μέρες, βάσει των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η επιχείρηση, θα ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr το κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας θα πραγματοποιεί συνεχείς ελέγχους ώστε να διαπιστωθεί ότι το κατάστημα έχει συμμορφωθεί οριστικά με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.