Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απόπειρα... δολοφονίας στην πλατεία Αριστοτέλους για το «Bricklayer»

Ο ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου στον ρόλο του Έλληνα ΥΠΕΞ δίνει πολιτική ομιλία στην πλατεία Αριστοτέλους οταν κάποιος αποπειράται να τον δολοφονήσει

Μια διαφορετική πλατεία Αριστοτέλους θα αντικρίσουν όσοι Θεσσαλονικείς επιλέξουν να βρεθούν σήμερα και αύριο στο κέντρο της πόλης, η οποία έχει αλλάξει μορφή για τα νέα γυρίσματα της Χολιγουντιανής ταινίας «The Βricklayer».

Μια μεγάλη σκηνή και γιγαντιαίες ελληνικές σημαίες έχουν προστεθεί στην κάτω πλευρά της πλατείας Αριστοτέλους με μερικούς κομπάρσους να έχουν ήδη ξεκινήσει τις πρόβες τους. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων έχει τοποθετηθεί επιπλέον μια σκαλωσιά από την άνω πλευρά της πλατείας, όπου βρίσκονται συντελεστές της παραγωγής για την καλύτερη πιθανή λήψη. Στο σημείο των γυρισμάτων βρίσκεται και ο παραγωγός της ταινίας, Ρένι Χαρλίν.

 

Η σκηνή που θα γυριστεί αφορά πολιτική ομιλία την οποία δίνει ο Έλληνας ηθοποιός, Άκης Σακελλαρίου, και η οποία αναμένεται να πάρει...άσχημη τροπή. Ο ηθοποιός έχει ρόλο του Έλληνα ΥΠΕΞ και η ομιλία που βγάζει είναι κατά της CIA και της υπερβολικής εμπλοκής των ΗΠΑ σε ελληνικά θέματα. Την ομιλία παρακολουθούν εκατοντάδες κομπάρσοι, οι οποίοι κρατούν πανό με συνθήματα κατά των ΗΠΑ και των Αμερικανών.

Λίγο μετά τις 11, στα γυρίσματα της ταινίας έφτασε και ο πρωταγωνιστής της ταινίας, Άαρον Έκχαρτ, ο οποίος εμφανίζεται με εκδορες στο προσωπικά και εμφανώς...καταπονημενος.

«Οι ταινίες ζουν για πάντα», δήλωσε στους κομπάρσους ο σκηνοθέτης της ταινίας και τους ζήτησε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για τη συγκεκριμένη σκηνή, την οποία χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική. «Θα δείξουμε σε όλους πόσο ωραία πόλη είναι η Θεσσαλονίκη», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεκάδες Θεσσαλονικείς που βρίσκονται σήμερα στο κέντρο της πόλης, σταματούν ό,τι κάνουν και τραβούν ενθουσιασμένοι φωτογραφίες με τα νέα σκηνικά, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να εντοπίσουν τους αγαπημένους τους ηθοποιούς στα γυρίσματα της ταινίας.

Κλειστό τμήμα της Τσιμισκή

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις συνεχίζονται και σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω των γυρισμάτων της χολιγουντιανής ταινίας «The Bricklayer».

Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

Από 20.30 εχθές έως και 17.00 η ώρα της Παρασκευής 08 Απριλίου, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην αριστερή λωρίδα της οδού Τσιμισκή, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Καρόλου Ντηλ έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Κομνηνών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από το ελεύθερο μέρος του οδοστρώματος της οδού Τσιμισκή.

«Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ. Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Τσιμισκή.