Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΥΨΟΥΣ 4,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

«Το οικονομικό όφελος για τη ΔΕΥΑΛ θα αποσοβήσει τον κίνδυνο διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις», σημειώνει ο δήμος Λαγκαδά.

Την απόσβεση του μεγαλύτερου μέρους των οφειλών της Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά προς τη ΔΕΗ υλοποίησε η διοίκηση του δήμου Λαγκαδά.

«Με τον κατάλληλο νομικό χειρισμό, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το ποσό των 4.570.000 ευρώ για την αποπληρωμή παλαιών οφειλών (μέχρι το 2019) προς τη ΔΕΗ», σημείωνει ο δήμος Λαγκαδά σε ανακοίνωσή του και προσθέτει ότι «το οικονομικό όφελος για τη ΔΕΥΑ Λαγκαδά θα αποσοβήσει τον κίνδυνο διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις όπως συνέβαινε στο παρελθόν, με συνέπεια κάθε φορά τη διακοπή της υδροδότησης».

Ακόμα, το γεγονός της απάλειψης μέρους της οφειλής προς τη ΔΕΗ θα επιτρέψει, σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, στη ΔΕΥΑ Λαγκαδά να μετακυλήσει το όφελος προς τους δημότες- καταναλωτές.

«Σοβαρά και αθόρυβα πετύχαμε κάτι που φάνταζε ακατόρθωτο για την αντιπολίτευση, η οποία ουκ ολίγες φορές λοιδορούσε τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Λαγκαδά για τις ενέργειες της, αν και πρώην πρόεδρός της δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι “και εμείς σκεφτήκαμε να το κάνουμε αλλά δεν το τολμήσαμε”. Δουλεύοντας συνετά, επίμονα και υπεύθυνα φέρνουμε τα ανάλογα αποτελέσματα προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για έναν Δήμο με τις επιχειρήσεις του οικονομικά υγιείς, αφήνοντας πίσω τις παθογένειες προηγούμενων ετών που μόνο προβλήματα δημιούργησαν» δήλωσε ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ