Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αποσύρθηκε το θέμα του διαγωνισμού για το πάρκινγκ του δημαρχείου

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων ανακοίνωσε ότι το θέμα δεν θα συζητηθεί και ότι θα ζητηθεί η γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αποφάσισε τελικά να αποσύρει από τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής αυτό το οποίο αφορά τον διαγωνισμό για την παραχώρηση του δικαιώματος εκμετάλλευσης και λειτουργίας του υπόγειου πάρκινγκ το οποίο βρίσκεται κάτω από το δημαρχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης ανακοίνωσε ότι το θέμα αυτό δεν θα συζητηθεί και ότι θα ζητηθεί η γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου, σχετικά με την ένσταση που έχει υποβληθεί από έναν από τους υποψήφιους αναδόχους.

Όπως είχε γράψει νωρίς το πρωί η Voria.gr, έπειτα από δύο διαγωνισμούς οι οποίοι απέβησαν άγονοι το φθινόπωρο του 2020, στον τρίτο ο οποίος έγινε στις 8 Ιουνίου 2021 προσήλθαν τρεις εταιρείες. Η μία, η ΟΤΟ Α.Ε. τελικώς δεν κατέθεσε προσφορά, η συμμετοχή της δεύτερης, της TOWNHALLIKE απορρίφθηκε από την Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού επειδή, σύμφωνα με την ίδια, δεν πληρούσε έναν από τους όρους της διακήρυξης και απέμεινε μόνον μία εταιρεία, η PARKING OTTO EE η οποία κατέθεσε προσφορά μόλις 500 ευρώ πάνω από την ελάχιστη ορισθείσα τιμή των 192.000 ευρώ (οι πρώτοι δύο διαγωνισμοί είχαν τιμή εκκίνησης 240.000 ευρώ).

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή επρόκειτο να εγκρίνει το πρακτικό κατακύρωσης του διαγωνισμού υπέρ της PARKING OTTO EE. Στο μεταξύ η εταιρεία TOWNHALLIKE έχει ήδη καταθέσει ένσταση κατά της απόφασης της επιτροπής σχετικά με τους λόγους του αποκλεισμού της από τον διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως λόγος αποκλεισμού, με βάση το πρακτικό της επιτροπής, είναι ότι ο εταίρος που διαθέτει το 1% στην TOWNHALLIKE, αν και εργαζόμενος επί έντεκα χρόνια στη διαχείριση του υπόγειου πάρκινγκ του δημαρχείου, θεωρήθηκε ότι δεν διαθέτει προηγούμενη, τουλάχιστον τριετή προϋπηρεσία όπως προέβλεπε η διακήρυξη. Στην ένστασή της η TOWNHALLIKE υποστηρίζει ότι η τεκμηρίωση της απόφασης της Επιτροπής με την οποία απέρριψε την ένσταση ήταν ελλιπής και παράνομη. Πλέον, η διοίκηση του δήμου καλεί τη Νομική Υπηρεσία να αποφανθεί σχετικά επί του θέματος.