Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απουσία δασκάλων καταγγέλουν οι γονείς στο Πειραματικό Σχολείο

Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πειραματικού Σχολείου καταγγέλει πως στις 20 Αυγούστου στα τρία Πειραματικά υπήρχαν 29 κενά δασκάλων.

«Την ενεργοποίηση των αρμόδιων φορέων για να επανέλθει το σχολείο στην κανονικότητα» του ζητά το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καταγγέλοντας πως δεν επαρκεί το διδακτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, τον Ιούνιο του 2021, «άδειασαν τα Δημοτικά Πειραματικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, καθώς με το άρθρο 19 παρ. 16 τουν.4692/2020 δόθηκε η δυνατότητα στους δασκάλους που ήταν τοποθετημένοι με αξιολόγηση από το 2013 σε Π.Σ. ή ΠΕΙ.Σ. να τοποθετηθούν κατά απόλυτη προτεραιότητα σε οργανικές θέσεις της προτίμησής τους, χωρίς ταυτόχρονα να δημιουργηθεί κάποιο πλαίσιο για την προσέλκυση νέων».

Αρκεί να σημειωθεί ότι στις 20 Αυγούστου στα τρία Πειραματικά της Θεσσαλονίκης  υπήρχαν 29 κενά δασκάλων. Ακολούθησαν πολλές επικοινωνίες τόσο από τη Διεύθυνση του σχολείου όσο και από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων με στελέχη του υπουργείου και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Α. Κόπτση, και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.