Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αποξηλώθηκε το ξύλινο δάπεδο στη Νέα Παραλία

Στη Νέα Παραλία υπάλληλοι του δήμου έχουν προχωρήσει στην αποξήλωση του ξύλινου δαπέδου, το οποίο θα αντικατασταθεί με δωρεά της Alumil.

Στην αποξήλωση του ξύλινου δαπέδου στη Νέα Παραλία προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης.

Η δημοτική αρχή πρόκειται να προχωρήσει στην αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου με δωρεά της Alumil.

Την αντικατάσταση του ξύλινου δαπέδου, το οποίο παρουσίαζε πολλές φθορές, είχε προαναγγείλει από την αρχή της χρονιάς ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μάκης Κυριζίδης.

Οι παρεμβάσεις στη Νέα Παραλία, είναι μία από αυτές που πραγματοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης, εντός του αστικού ιστού με στόχο αφενός την βελτίωση και τον εξωραϊσμό των γειτονιών και αφετέρου τη δημιουργία νέων ελεύθερων χώρων.

Ένα από τα έργα που υλοποιούνται αυτό το διάστημα είναι και η ανέγερση ενός διθέσιου νηπιαγωγείου στην Οδό Καπετάν Άγρα. Χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη. Όπως αναφέρουν πηγές από το δημαρχιακό μέγαρο, «σύντομα αυτή η περιοχή της Β' Κοινότητας θα έχει ένα υπερσύγχρονο σχολείο».

Παρεμβάσεις από τις αρμόδιες Διευθύνσεις λαμβάνουν χώρα σε όλον τον δήμο Θεσσαλονίκης και δεν αφορούν μόνο το κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, ήδη έχει κατεδαφιστεί επικίνδυνο κτήριο, που είχε σχεδόν καταρρεύσει στην οδό Σαχτούρη, στην Άνω Πόλη. Παράλληλα, απομακρύνθηκε επικίνδυνη περίφραξη και αυθαίρετη κατασκευή, που βρισκόταν στην οδό Στίλπωνος Κυριακίδη, πάνω από το Κατσάνειο.

Ανάλογη παρέμβαση κατεδάφισης εγκαταλελειμμένου κτηρίου πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Χαριλάου, στην οδό Μαρασλή με Τύφωνος, σε οικόπεδο οικόπεδο ιδιοκτησίας Αγίου Στυλιανού όπως επίσης και στην Β΄ Κοινότητα, στις οδούς Κλαυδιανού και Στουρνάρα, όπου κατεδαφίστηκε ετοιμόρροπο κτήριο πάνω στα Τείχη, το οποίο είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης και τρωκτικών.

Συνεχίζονται και οι επιχειρήσεις καθαρισμού στην περιοχή της Τριανδρίας σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και την Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας. Συνεργεία του δήμου το προηγούμενο διάστημα της καραντίνας προχώρησαν στον καθαρισμό φρεατίων σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως επίσης και σε εκτεταμμένες συντηρήσεις - σε κεντρικές μονάδες ψύξης - θέρμανσης δημοτικών κτιρίων και Κοιμητηρίων. 

Σύμφωνα με τον δήμο αποξηλώθηκαν και απομακρύνθηκαν συνολικά 14 περίπτερα καταργημένων θέσεων και αποδόθηκε ελεύθερος χώρος στους πεζούς.

Συνολικά δε, όλο αυτό το διάστημα, όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, «κατεδαφίστηκαν 13 ακίνητα και τα οικόπεδα καθαρίστηκαν αποκαθιστώντας της ευταξία στο δημόσιο χώρο. Οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν».