Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΕ ΕΠΙΤΑΓΜΕΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ (ΦΩΤΟ)

Σε μια από τις δύο κλινικές που επιτάχθηκαν μεταφέρθηκαν σήμερα δύο ασθενείς από το ΑΧΕΠΑ ενώ μέσα στη μέρα αναμένεται να μεταφερθούν κι άλλοι.

Δύο ασθενείς κε κορωνοϊό, ένας άντρας και μια γυναίκα, μεταφέρθηκαν την Κυριακή από το «ΑΧΕΠΑ» στην κλινική Αρωγή του Ομίλου Euromedica που έχει επιταχθεί για να συνδράμει στη διαχείριση της πανδημίας και την αποσυμφόρηση των δημόσιων νοσοκομείων στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, αναμένεται εντός της ημέρας να γίνουν 10-20 διακομιδές από τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και «Ιπποκράτειο», όπως αναφέρει το skai.gr.

Η Διοικητική Διευθύντρια του Πρότυπου Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης, Σταυριάνα Μπακατσέλου, που δέχτηκε τις δύο πρώτες διακομιδές ασθενών, δήλωσε:

«Από σήμερα η Euromedica-Αρωγή θα συνδράμει τα δημόσια νοσοκομεία φροντίζοντας τη νοσηλεία ασθενών που νοσούν από τη λοίμωξη Covid-19. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες, οι οποίες περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, και την εκπαίδευση του προσωπικού στην εφαρμογή πρωτοκόλλων για τη διαχείριση ασθενών που νοσούν από Covid. Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. Έχουμε δεχτεί ήδη τα δύο πρώτα περιστατικά και αναμένουμε και τις υπόλοιπες εισαγωγές από τα δημόσια νοσοκομεία, με στόχο να βοηθήσουμε και εμείς σε αυτή τη μάχη».

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, υπάρχει η δυνατότητα και για τη διάθεση 7 κλινών ΜΕΘ στη συγκεκριμένη κλινική

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ