Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΣΤΑΒΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΠΑΦΗ

Οι μελέτες το επόμενο βήμα μετά την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για το έργο της ανάπλασης των πρώην στάβλων Παπάφη - Τι θα περιλαμβάνει η παρέμβαση.

Το πράσινο φως από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Θεσσαλονίκης πήρε το έργο ανάπλασης των πρώην στάβλων της Παπάφη, που αποτελεί μια εμβληματική παρέμβαση που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής της Τούμπας.

Σύμφωνα με πηγές του δήμου, μετά από την εξασφάλιση της αναγκαίας χρηματοδότησης του έργου, ύψους περίπου 13 εκατ. ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ο στόχος που τίθεται πλέον αφορά την ολοκλήρωση των αναγκαίων μελετών.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη, ο δήμος Θεσσαλονίκης, έπειτα από σχετική έγκριση που δόθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία συνεδρίασή της, εκκινεί τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης για την ανάθεση της μελέτης του έργου στη μελετητική ομάδα που είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στον σχετικό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που είχε διεξαχθεί.

Νέο τοπόσημο

Η περιοχή των πρώην στάβλων της Παπάφη μεταξύ των οδών Αλοννήσου, Μυκόνου, Άνδρου και Σιδηροκάστρου, με τα έργα που προγραμματίζονται αναμένεται να αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο συνολικά για τη Θεσσαλονίκη.

Το σύνθετο κτηριολογικό πρόγραμμα της παρέμβασης που έχει σχεδιαστεί περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού, παιδικής χαράς, μουσείου για τους πρόσφυγες της Τούμπας, χώρων εκδηλώσεων, υπαίθριου κινηματογράφου, δημοτικού γυμναστηρίου, δημοτικής βιβλιοθήκης αλλά και κοινωνικών ιατρείων, κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και χώρου στάθμευσης.