Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αρχίζουν τα έργα αποχέτευσης στο Ζαγκλιβέρι

Θα ακολουθήσουν ανάλογα έργα σε άλλες τέσσερις περιοχές του δήμου Λαγκαδά - Στην Άσσηρο, στα Λαγυνά, στο Κολχικό και στο Καβαλάρι

Αποχετευτικό σύστημα αποκτά επιτέλους η περιοχή του Ζαγκλιβερίου, στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, καθώς σήμερα το πρωί υπογράφηκε στο δημαρχείο Λαγκαδά το έργο της αποχέτευσης ακαθάρτων της δημοτικής κοινότητας Ζαγκλιβερίου, με προϋπολογισμό 2,1 εκ. ευρώ.

Τα έργα αποχέτευσης στην περιοχή έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη) και το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με το δήμο Λαγκαδά, αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για την έναρξη κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού στο Ζαγκλιβέρι, που θα καλύψει όλη την περιοχή.

Σύμφωνα με το δήμο, η ολοκλήρωση των έργων θα αναβαθμίσει την ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων της περιοχής και θα συμβάλει στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος.

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λαγκαδά, Ηλίας Τζαγγάνας, με την ανάδοχο εταιρία.

Όπως τόνισε ο κ. Καραγιάννης, «η διοίκηση του δήμου έχει την τεχνογνωσία (και τη διαχειριστική επάρκεια) να αξιοποιεί τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες του ΕΣΠΑ και γενικότερα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Η σοβαρή έλλειψη προσωπικού δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στις προσπάθειές μας. Εμείς αντίθετα συνεχίζουμε και να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δράσεις και έργα, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας, την αντιμετώπιση των προβλημάτων, την κάλυψη των αναγκών όλων των δημοτικών κοινοτήτων μας και την ανάπτυξη του τόπου. Ευχαριστώ τόσο τις υπηρεσίες της διαχειριστικής αρχής του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και προσωπικά τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα για την ταχύτητα έγκρισης των έργων μας, αλλά και τη δουλειά που γίνεται για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και για την υλοποίηση με αυτά έργων ουσίας για την περιοχή μας».

Σύμφωνα με τα στελέχη του δήμου, το αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών και ακολούθως θα υποβληθούν οι προτάσεις χρηματοδότησης για την κατασκευή αποχετευτικών δικτύων στην Άσσηρο, τα Λαγυνά, το Κολχικό και το Καβαλάρι.