Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Άρπαξε 3.000 ευρώ από 82χρονη κάνοντας την καθαρίστρια

Με το πρόσχημα ότι τα χρήματα μπορεί να καταστραφούν από το απολυμαντικό υγρό, η ηλικιωμένη έδωσε τις οικονομίες της στην επιτήδεια.

Θύμα κλοπής έπεσε την περασμένη εβδομάδα μια ηλικιωμένη γυναίκα στο Λαγκαδά, καθώς επιτήδεια την επισκέφθηκε και της άρπαξαν όλες τις οικονομίες της.

Σύμφωνα με το lagadas.net, αλλοδαπή γυναίκα επισκέφτηκε το σπίτι της 82χρονης μητέρας του στην οδό 27ης Οκτωβρίου, σε περιοχή του Λαγκαδά. Η ηλικιωμένη πείστηκε από την γυναίκα πως ήρθε στο σπίτι για απολύμανση, η οποία κρατούσε στα χέρια της και ένα τενεκέ λάδι που δήθεν είχε παραγγείλει ο γιος της, αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του.

Η απατεώνισσα της ζήτησε να ακολουθήσει τις οδηγίες της για την απολύμανση του σπιτιού, σύμφωνα με τις οποίες έπρεπε να τις παραδώσει τα χρήματα που είχε φυλαγμένα προκειμένου να μην καταστραφούν από το απολυμαντικό υγρό. Ετσι, της παρέδωσε 3.000 ευρώ, χρήματα που είχε φυλαγμένα για μια ώρα ανάγκης, με την δράστιδα να αρπάζει τα χρήματα και εξαφανίζεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από το σπίτι.

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε Πέντε Βρύσες, Πολυδένδρι, Καβαλάρι και Ηράκλειο, με τους επιτήδειους να εξαπατούν ηλικιωμένους αναφέροντας άλλοτε πως είναι τεχνικοί της ΔΕΗ, άλλοτε πως πωλούν μέλι ή λάδι και σε άλλες περιπτώσεις πως συγγενείς τους τους χρωστούν χρήματα. Οι ηλικιωμένοι θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι σε κάθε άγνωστο άτομο που προσπαθεί να εισέλθει σε σπίτι και να μην πείθονται από τα λεγόμενα τους.

Το περιστατικό ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Λαγκαδά.