Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΝΕΑΡΟΣ ΑΡΠΑΞΕ ΤΣΑΝΤΑ ΜΕ 27.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Ένα 27χρονος αφαίρεσε ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ περίπου και απείλησε με κατσαβίδι το θύμα του.

Στη εξιχνίαση περιπτώσεων κλοπών και ληστείας κατά το προηγούμενο διάστημα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς.

Μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις που δημοσιοποίησε η αστυνομία αφορά σε 27χρονο Έλληνα, ο οποίος τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους στην περιοχή της Καλαμαριάς, αφαίρεσε ένα τσαντάκι, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 27.000 ευρώ περίπου.

Όταν ο άτυχος άνδρας προσπάθησε να τον σταματήσει, ο δράστης τον απείλησε προτάσσοντάς του κατσαβίδι και αφού επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, όπου τον ανέμενε ο άγνωστος συνεργός του, τράπηκε σε φυγή.

Παράλληλα, αστυνομικοί του ίδιο ΑΤ, σχημάτισαν δικογραφίες:
   
• Σε βάρος 28χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Ιουλίου έως αρχές Αυγούστου του 2019, παραβίασε παράθυρο ισόγειας κατοικίας στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσε προσωπικά αντικείμενα αξίας περίπου 4.000 ευρώ.
   
• Σε βάρος 26χρονου αλλοδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα το χρονικό διάστημα από τέλη Νοεμβρίου έως αρχές Δεκεμβρίου παραβίασε μπαλκονόπορτα διαμερίσματος 1ου ορόφου στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσε ένα ρολόι χειρός αξίας 150 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
   
• Σε βάρος 39χρονου αλλοδαπού διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα παραβίασε μπαλκονόπορτα ανώγειου διαμερίσματος στην περιοχή της Καλαμαριάς και αφαίρεσε διάφορα ρούχα και αντικείμενα συνολικής αξίας 1.090 ευρώ περίπου, διάφορα προσωπικά έγγραφα του παθόντα, μία κάρτα τράπεζας και το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ.

• Σε βάρος δύο 17χρονων ημεδαπών και μίας 24χρονης, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα:
• Το μήνα Μάιο του 2019 οι ανωτέρω μαζί με άγνωστη συνεργό τους, εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών – καφέ στην περιοχή της Καλαμαριάς και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ, ένα μπουκάλι βότκα, αξίας 35 ευρώ και μπουκάλια με αρώματα.

• Τέλη Οκτωβρίου του 2019 ο ένας 17χρονος και η 24χρονη από κοινού με άγνωστο συνεργό τους  εισήλθαν σε κατάστημα και ενώ η 24χρονη απασχολούσε τον παθόντα, οι έτεροι δύο εισήλθαν σε γραφείο, ξεκλείδωσαν το χρηματοκιβώτιο και αφαίρεσαν τις εισπράξεις του καταστήματος, που ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των 1.200 ευρώ περίπου.

Οι σχετικές δικογραφίες θα αποσταλούν στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ