Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ασφαλτοστρώθηκαν 11 δρόμοι σε λιγότερο από δύο εβδομάδες από τον δήμο

Σε λιγότερο από δύο εβδομάδες αποδόθηκαν στους πολίτες αναβαθμισμένοι και ασφαλέστεροι έντεκα δρόμοι - Πού γίνονται σήμερα εργασίες

Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές του δήμου Θεσσαλονίκης για τις ασφαλτοστρώσεις.

Σύμφωνα με πηγές του κεντρικού δήμου, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες ασφαλτοστρώθηκαν και αποδόθηκαν στους πολίτες αναβαθμισμένοι και ασφαλέστεροι έντεκα δρόμοι.

Σήμερα, έργα βρίσκονται σε εξέλιξη στις οδούς Τεγέας και Πατρών, στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα. Τα έργα αυτά έρχονται να συμπληρώσουν την ευρεία παρέμβαση που εξελίχθηκε στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα σε μια περιοχή πέριξ της οδού Χαλκιδικής. Παράλληλα, με αναπλάσεις πεζοδρομίων, δενδροφυτεύσεις, παρεμβάσεις αναβάθμισης του φωτισμού και του αστικού εξοπλισμού, τις οποίες υλοποίησε στην περιοχή, ο δήμος Θεσσαλονίκης τις τελευταίες ημέρες προχώρησε και σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων. Συγκεκριμένα, ασφαλτοστρώθηκαν οκτώ δρόμοι, η Χαλκιδικής, η Μυκηνών, η Νιγρίτης, η Λυσικράτους, η Ιατρού Ζάννα, η Κοσμοπούλου, η Τεγέας και η Πατρών. Ακόμη προβλέπονται τοπικές παρεμβάσεις στην οδό Ανδρούτσου, στην Αναλήψεως καθώς και στη συμβολή της Αλεξανδρείας με τη Χατζηλαζάρου.

Πριν από τις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή πέριξ της οδού Χαλκιδικής ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε ολοκληρώσει μια μεγάλη αντίστοιχη παρέμβαση στις οδούς Επιδαύρου, Απόλλωνος και Αμφιπόλεως, που χρησιμοποιούνται από χιλιάδες οδηγών για τις καθημερινές μετακινήσεις τους και από τις οποίες διέρχονται δύο λεωφορειακές γραμμές.

Στα εργοτάξια για την επίβλεψη των έργων βρέθηκαν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Εφραίμ Κυριζίδης, και ο τεχνικός σύμβουλος του δημάρχου, Δημήτρης Μήτρου.