Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (ΦΩΤΟ+VID)

Σε μία λωρίδα περιορίζει η παράνομη στάθμευση τον δρόμο που οδηγεί στον Άγιο Δημήτριο, μπροστά στον οποίο καθημερινά εγκλωβίζονται αυτοκίνητα

Κυκλοφοριακό έμφραγμα, που εγκυμονεί ακόμα και κινδύνους για την ασφάλεια ασθενών, επικρατεί καθημερινά στην οδό Ελένης Ζωγράφου, τον παράλληλο δρόμο με τα Κάστρα που οδηγεί στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος.

Παρότι ο δρόμος είναι διπλής κατεύθυνσης, ασυνείδητοι οδηγοί που παρκάρουν παράνομα αφήνουν ελεύθερη μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος με απρόβλεπτες συνέπειες για έναν δρόμο από τον οποίο περνούν συνεχώς ασθενοφόρα.

Με το πλάτος της οδού να περιορίζεται σημαντικά, όταν βρεθούν ταυτόχρονα δύο οχήματα στα αντίθετα ρεύματα, κάτι που φυσικά συμβαίνει πολλές φορές στη διάρκεια της ημέρας, ένας από τους δύο οδηγούς πρέπει είτε να περιμένει, είτε να κάνει όπισθεν. Όπως βλέπετε στο βίντεο της Voria.gr οδηγός φορτηγού, υποχρεώθηκε να κάνει αρκετές δεκάδες μέτρα με την όπισθεν και μάλιστα στην ανηφόρα, καθώς κατά την κάθοδό του συνάντησε κομβόι αυτοκινήτων, που δεν μπορούσαν να οπισθοχωρήσουν για να απελευθερώσουν τον δρόμο.

Σε άλλη περίπτωση οδηγός που ανέβαινε προς τα Κάστρα αναγκάστηκε σιγά – σιγά να κάνει όπισθεν για να περάσει ο πολίτης που κατηφόριζε, με τους υπόλοιπους οδηγούς να περιμένουν υπομονετικά για αρκετά λεπτά μέχρι να αδειάσει ο δρόμος και να περάσουν.

Συχνά, εξάλλου, τα αυτοκίνητα που θέλουν να κατεβούν τον δρόμο παραμένουν εγκλωβισμένα μπροστά στο νοσοκομείο, μπλοκάροντας την κεντρική του είσοδο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισέλθουν όσοι μεταφέρουν κάποιον ασθενή.