Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ασυνείδητοι βανδάλισαν και πάλι τη Ροτόντα (φωτο)

Συνθήματα κατά του κυβερνώντος κόμματος και υπέρ των καταλήψεων "κοσμούν" πλέον ένα από αρχαιότερα κτίσματα της Θεσσαλονίκης.

Μπορεί να πέρασαν μόλις λίγες εβδομάδες από τον τελευταίο καθαρισμό από γκράφιτι στη Ροτόντα, κι όμως ασυνείδητοι έγραψαν πάλι συνθήματα και κόλλησαν αφίσες στον τοίχο της περίφραξης και του βοηθητικού κτίσματος του ιστορικού μνημείου.

Φωτογραφίες που δημοσίευσε ο Συντηρητής Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης του υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Άγγελος Μήτσας, απεικονίζουν την άσχημη εικόνα. Συνθήματα κατά της κυβέρνησης και υπέρ των καταλήψεων "κοσμούν" πλέον ένα από αρχαιότερα κτίσματα της πόλης.

Ο κ. Μήτσας καταγγέλλει επίσης τις εργασίες που γίνονται στην οδό Αποστόλου Παύλου και τα σταθμευμένα δίκυκλα στο πεζοδρόμιο, που καταστρέφουν, όπως λέει, την εικόνα της πρόσφατης ανάπλασης.

Τέλος, ο ίδιος ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασωθεί το διατηρητέο της οδού Ακροπόλεως με Ιφικράτους  στην Άνω Πόλη, το οποίο κάηκε ολοσχερώς τον περασμένο Γενάρη.

«Κοντεύουμε στους 9 μήνες πλήρους αδιαφορίας για την προστασία των κατοίκων, των διερχομένων και της διάσωσης του νεώτερου μνημείου... Σημειωτέον, ότι το συγκεκριμένο διατηρητέο αποτελεί ένα από τα τελευταία εναπομείναντα αυθεντικά κτίσματα του «προστατευόμενου» από την ελληνική Νομοθεσία παραδοσιακού οικισμού» σημειώνει.