Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ασυνείδητη οδηγός παρασέρνει σκύλο και τον παρατά στον δρόμο (vid)

Το άτυχο τετράποδο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο από δύο γυναίκες που βρίσκονταν στο σημείο. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Είναι πρωί της περασμένης Παρασκευής στον οικισμό της Γέφυρας του δήμου Χαλκηδόνος έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Ένα όχημα διέρχεται από δρόμο του χωριού και χτυπά ένα δεσποζόμενο σκύλο. Η συνέχεια είναι σοκαριστική, καθώς η ασυνείδητη οδηγός συνεχίζει την πορεία του σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Το άτυχο τετράποδο μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο από δύο γυναίκες που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ όπως αναφέρει στη Voria.gr η ιδιοκτήτρια του σκύλου Γεωργία Λάσπα «νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με πολλαπλά κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικές βλάβες».

Σύμφωνα με την ίδια έχει γίνει σχετική μήνυση στο ΑΤ Χαλκηδόνος, ενώ το video από κάμερα ασφαλείας που υπήρχε στο σημείο ήταν καθοριστικό, ώστε οι αστυνομικοί να δουν μέσω των πινακίδων ποιο είναι το όχημα και να κινηθεί η απαραίτητη αυτώφορη διαδικασία.

«Όπως διαπιστώθηκε από τις πινακίδες ο ιδιοκτήτης του οχήματος είναι από την περιοχή», εξηγεί η κ. Λάσπα.

Εξιχνιάστηκε άμεσα η υπόθεση από την αστυνομία

Στην εξιχνίαση υπόθεσης που αφορά σε τραυματισμό και εγκατάλειψη σκύλου από ΙΧ στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι αστυνομικοί του ΑΤ Χαλκηδόνας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε έγκληση που υπέβαλε ο ιδιοκτήτης του άτυχου ζώου, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του οδηγού του εμπλεκόμενου οχήματος.

Πρόκειται για 58χρονη Ελληνίδα υπήκοο, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί δεσποζόμενων ζώων.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Δείτε video από τη στιγμή που το ΙΧ χτυπά το σκυλί και το εγκαταλείπει: