Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΚΑΙΓΑΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 54χρονου και μίας 59χρονης, καθώς δεν καθάριζαν τα κτήρια στα οποία έμεναν άστεγοι και προκάλεσαν ρύπανση

Εξιχνιάστηκε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης σε δύο εγκαταλελειμμένα κτίσματα επί της οδού Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 54χρονου και μίας 59χρονης για παράβαση του Νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος από αστυνομικούς του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι ως συνιδιοκτήτες εγκαταλελειμμένων κτισμάτων, ένα εκ των οποίων ήταν πρώην συνεργείο ελαστικών, δεν μερίμνησαν για την καθαριότητά τους και δεν διασφάλισαν την προσβασιμότητα σε αυτά, με αποτέλεσμα να διαμένουν άστεγοι, προκαλώντας ρύπανση.

Ειδικότερα, οι τελευταίοι, λόγω των αστικών απορριμμάτων που απέρριπταν, των αστικών ακάθαρτων λυμάτων και των ελαστικών και λοιπών αντικειμένων που έκαιγαν προκειμένου να ζεσταθούν, δημιουργούσαν συνθήκες έντονης δυσοσμίας, αποπνικτικής ατμόσφαιρας και γενικότερα ανθυγιεινής εστίας, με συνακόλουθη την υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής, της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ