Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΣΘΕΝΗΣ 103 ΕΤΩΝ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑΗΜΕΡΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ

Η ηλικιωμένη, που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος για επτά ημέρες, πήρε σήμερα εξιτήριο και διακομίστηκε σε κέντρο αποκατάστασης

Μήνυμα αισιοδοξίας σε ασθενείς και γιατρούς έστειλε ηλικιωμένη 103 ετών, η οποία κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό έπειτα από επτά ημέρες νοσηλείας.

Η ασθενής διακομίστηκε στις 22 Απριλίου στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος με ήπια συμπτώματα και στο PCR τεστ, στο οποίο υποβλήθηκε βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Όπως ανέφερε ο θεράπων ιατρός της, πνευμονολόγος, επιμελητής Α’ στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, Αθανάσιος Γουνίδης, η ακτινογραφία θώρακος της ασθενούς, η οποία δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα και δεν είχε εμβολιαστεί, έδειξε διηθήματα κορωνοϊού στα πνευμόνια της. «Στην αρχή είχε αυξημένες ανάγκες οξυγόνου. Δυσκολευόταν σε κάποια στιγμή να αναπνεύσει. Πλέον η κατάστασή της είναι σταθερή, έχει μικρές ανάγκες οξυγόνου γι’ αυτό τη βγάζουμε και πηγαίνει πλέον σε κέντρο αποκατάστασης», ανέφερε ο γιατρός, ο οποίος τόνισε ότι κατά τη νοσηλεία της καταλάβαινε τι γινόταν και ήταν τρομαγμένη και πλέον είναι χαρούμενη που βγαίνει από το νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία της.

Ο κ. Γουνίδης ανέφερε ότι το νοσοκομείο έχει κληθεί να αντιμετωπίσει περιστατικά ασθενών άνω των 90 ετών, όμως πρώτη φορά είχε ασθενή τέτοιας ηλικίας, που αντικειμενικά θεωρούνται κρίσιμα. «Ιατρικά είναι όλες οι περιπτώσεις δύσκολες, αλλά λογικό είναι να υπάρχουν μεγαλύτερες δυσκολίες όταν είναι 103 ετών. Όμως, όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή και ήταν όλη η ομάδα COVID που ασχολήθηκε με το περιστατικό. Είναι ένα ευτυχές γεγονός που ελπίζουμε να συνεχιστεί. Είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα και εν μέσω Πάσχα ότι όλοι μπορούν να το ξεπεράσουν, αλλά όλες οι ηλικίες πρέπει να προσέχουν», τόνισε ο γιατρός που πρόσθεσε ότι είναι μεγάλη η χαρά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού να βλέπει ανθρώπους να παίρνουν εξιτήριο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ