Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ασθενής κλειδώθηκε στο Παπανικολάου γιατί δεν ήθελε να φύγει... νύχτα

Ένας ηλικιωμένος ασθενής κλειδώθηκε σε δωμάτιο του πέτρινου κτηρίου του νοσοκομείου που λειτουργεί ως κλινική covid - Επέμβαση Πυροσβεστικής

Αναστάτωση προκλήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο νοσοκομείο Παπανικολάου όταν ασθενής κλειδώθηκε σε θάλαμο γιατί, ενώ ζητούσε να πάρει εξιτήριο δεν ήθελε να φύγει μέσα στη νύχτα.

Όλα ξεκίνησαν τις βραδινές ώρες χθες όταν ένας ασθενής που νοσηλευόταν πάνω από 20 ημέρες στην κλινική covid του πέτρινου κτηρίου του νοσοκομείου εξετάστηκε ενδελεχώς από ιατρούς και αποφασίστηκε ότι μπορούσε να πάρει εξιτήριο και να πάει στο σπίτι του. 

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές της Voria.gr, ο άνδρας ζητούσε από μέρες να πάρει εξιτήριο, καθώς είχε μακρά νοσηλεία. Μετά την εκτίμηση των θεραπόντων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων χθες το βράδυ αποφασίστηκε να πάρει το εξιτήριο. Ο ίδιος όμως επικαλέστηκε το ότι ήταν Σάββατο βράδυ και αρνήθηκε να φύγει.

Τότε, εβαλε μία σφήνα πίσω από την πόρτα του θαλάμου που νοσηλεύοταν, με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτές να μην μπορούν να μπουν.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έφτασαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και πυροσβέστες μαζί με στελέχη της ΕΛΑΣ μπήκαν στο δωμάτιο και ηρέμησαν τον ασθενή, ο οποίος έλαβε σήμερα εν τέλει εξιτήριο.

Να σημειωθεί πως ο άνδρας είχε εκτιμηθεί και από ψυχίατρο και δεν έχρηζε κάποιας φροντίδας.

Φωτογραφία αρχείου