Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΗΝΥΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ

Βουλευτής του ΜέΡΑ 25 αποκάλεσε τους αστυνομικούς μπαχαλάκηδες και υποστήριξε ότι υπάρχουν αστυνομικά όργανα που φορούν κουκούλες και πετούν μολότοφ

Μήνυση σε βάρος της βουλευτή του ΜέΡΑ 25 Αγγελικής Αδαμοπούλου κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης η διοίκηση της Ένωσης Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία, επειδή αποκάλεσε «μπαχαλάκηδες» τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Βουλής.

Η εν λόγω Βουλευτής, στις 2 Ιουλίου, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις», μιλώντας εκ μέρους του κόμματος της, υποστήριξε ότι στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν αστυνομικά όργανα που φορούν κουκούλες και ρίχνουν βόμβες μολότοφ προκειμένου να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Όσο για τους γνωστούς μπαχαλάκηδες στους οποίους αναφέρθηκαν πολλοί συνάδελφοι, που μπαχαλάκιας ουσιαστικά είναι αυτός που φέρνει ανακατωσούρα, δεν είναι αυτός που διαδηλώνει, είναι ουσιαστικά αυτός που θέλει να προβοκάρει, θέλει να διαλύσει τη διαδήλωση, είναι γνωστοί αυτοί οι μπαχαλάκηδες. Είναι γνωστοί και στην Ελληνική Αστυνομία, ΣΥΧΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΩΣ ΚΟΥΚΟΛΟΦΟΡΟΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ».

«Το περιεχόμενο της δήλωσης αυτής, το οποίο μάλιστα μεταδόθηκε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, είναι άκρως συκοφαντικό και δυσφημιστικό για τους Έλληνες Αστυνομικούς», αναφέρει η Ένωση των Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

«Η δήλωση αυτή από το βήμα της Βουλής αποτελεί μέγιστη ντροπή, ενώ προσβάλλει και συκοφαντεί τόσο το κύρος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας ως φορέα άσκησης της εξουσίας, όσο και την τιμή και την υπόληψη του κάθε Έλληνα Αστυνομικού ως άτομο και ως οντότητα.

Η Ένωσή μας πιστή στον θεσμικό της ρόλο δεν θα επιτρέψει σε κανέναν -όποιος και από όποια θέση και αν αυτός βρίσκεται- να υπονομεύει το κύρος του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας και να μέμφεται με χυδαίο τρόπο την ηθική και τον επαγγελματισμό των Ελλήνων Αστυνομικών, παρουσιάζοντάς τους ως έκνομα όργανα, που βάλλουν τη Δημοκρατία και τους θεσμούς.

Η Ελληνική Αστυνομία και οι Έλληνες Αστυνομικοί χαίρουν της εκτίμησης και του σεβασμού του μέσου Έλληνα πολίτη, καθόσον καθημερινά μάχονται με ζήλο και αυταπάρνηση για την καταπολέμηση του εγκλήματος, για την προάσπιση της Δημοκρατίας, του κράτους Δικαίου και της κοινωνικής ειρήνης, για την ασφάλεια της χώρας και των συνόρων μας, της προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας του κάθε Έλληνα πολίτη και μάλιστα χωρίς τα απαιτούμενα μέσα τα οποία η πολιτεία οφείλει να παρέχει.
Από την Ένωσή μας θα ακολουθήσει τις προσεχείς ημέρες κατάθεση αγωγής για οικονομική αποζημίωση, η οποία -σε τυχόν δικαίωσή μας- θα διατεθεί εξ’ ολοκλήρου υπέρ των οικογενειών των πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος», τονίζει η Ένωση.

Μάλιστα επισημαίνει το γεγονός ότι από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση. «Αναμένουμε από όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου -συμπεριλαμβανομένου και του ΜέΡΑ 25- να καταδικάσουν απερίφραστα την εν λόγω δήλωση», αναφέρει η Ένωση Αξιωματικών της ΕΛΑΣ στην Κεντρική Μακεδονία.   
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ