Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΕΠΑΘΕ ΕΓΚΑΥΜΑ ΑΠΟ… ΠΑΛΙΟ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ

Ζημιά στο καλοριφέρ του ψυγείου του περιπολικού προκάλεσε τη διαρροή καυτού νερού, με αποτέλεσμα να πάθει έγκαυμα δευτέρου βαθμού ο αστυνομικός.

Εγκαύμα από διαρροή καυτού νερού σε περιπολικό καταγγέλλει το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Θεσσαλονίκης ότι υπέστη χθες προχθές το βράδυ συνάδελφός τους εν ώρα υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το ΕΚΑ, ο αστυνομικός ενώ κινείτο με υπηρεσιακό περιπολικό όχημα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας, έπαθε έγκαυμα δεύτερου βαθμού στο δεξί του πόδι, από καυτό νερό που έτρεχε από τη μηχανή μέσα στο όχημα, μάλλον από ζημιά στο καλοριφέρ του ψυγείου.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος επίσης για πολλά υπηρεσιακά οχήματα που βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και τονίζει πως ο στόλος οχημάτων της ΕΛΑΣ θα πρέπει να ανανεωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης:

Tο Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης εύχεται περαστικά στον συνάδελφο που σήμερα το βράδυ (21/8/2019) εκτελώντας νυχτερινή υπηρεσία και ενώ κινούνταν με υπηρεσιακό περιπολικό όχημα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας, έπαθε έγκαυμα δεύτερου βαθμού στο δεξί του πόδι, από καυτό νερό που έτρεχε από τη μηχανή μέσα στο όχημα, μάλλον από ζημιά στο καλοριφέρ του ψυγείου.

Ο παλαιωμένος στόλος οχημάτων της ΕΛΑΣ θα πρέπει κάποια στιγμή να ανανεωθεί μέσω «leasing», καθώς ειδικότερα στις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, δυστυχώς, τα πιο πολλά υπηρεσιακά οχήματα βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση και ο μέσος όρος της χρονικής διάρκειας χρήσης τους είναι πάρα πολλά έτη.

Τέλος, ως συνδικαλιστικός οργανισμός καταγγείλουμε, για πολλοστή φορά, ότι πρέπει δηλαδή, επιτέλους, όλα τα υπηρεσιακά οχήματα να ελεγχθούν από Τεχνικό Έλεγχο (ΚΤΕΟ) όπως εξάλλου, υποχρεωτικά και ρητά, η διάταξη του άρθρου 11 του π.δ. 45/2008, ορίζει πως ανά διετία όλα τα υπηρεσιακά οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας πρέπει να ελέγχονται από τεχνικό περιοδικό έλεγχο, ως όρο Ασφαλείας βέβαια των εργαζομένων Αστυνομικών και των συμπολιτών μας που κινούνται στους δρόμους!
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ