Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αθώοι πρώην διευθυντές των ΕΛΠΕ για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος

Το κατηγορητήριο έκανε λόγο για παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα την παραβίαση των όρων λειτουργίας των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο πρώην διευθυντές των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για υποβάθμιση και ρύπανση περιβάλλοντος.

Το κατηγορητήριο, που αφορούσε στο διάστημα μεταξύ 2016-2018, έκανε λόγο για παραλείψεις που είχαν ως αποτέλεσμα την παραβίαση των όρων λειτουργίας των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου, και ως συνέπεια την περιβαλλοντική ρύπανση και δυσοσμία.

Για την υποβάθμιση της περιοχής είχαν γίνει μηνύσεις από κατοίκους, ενώ ακολούθησε αυτοψία από το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, επιθεωρητές κατέθεσαν στοιχεία για τη ρύπανση του περιβάλλοντος εξαιτίας των διυλιστηρίων, χωρίς ωστόσο να κατονομάζουν τους δύο πρώην διευθυντές ως υπαίτιους.

Στις απολογίες τους οι ίδιοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Την απαλλαγή τους πρότεινε και ο εισαγγελέας της έδρας, με το δικαστήριο να τους κηρύσσει αθώους.