Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αύριο η απόφαση για τους τρεις απορριφθέντες συνδυασμούς

Από τις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου έγινε γνωστό ότι η απόφαση της ένστασης που συζητήθηκε χθες στο πολυμελές πρωτοδικείο θα δημοσιευτεί αύριο.

Για μια μέρα ακόμα παρατείνεται η αγωνία για τους τρεις συνδυασμούς των οποίων η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές για τον δήμο Θεσσαλονίκης απορρίφθηκε για λάθη στην κατάθεση των φακέλων.

Η απόφαση αναμενόταν να κοινοποιηθεί σήμερα το πρωί, αλλά μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι κάτι τέτοιο δεν είχε συμβεί. Τελικά, από τις υπηρεσίες του Πρωτοδικείου έγινε γνωστό ότι η απόφαση θα δημοσιευτεί αύριο.

Οι τρεις συνδυασμοί υποψηφίων είναι οι «Γίνεται Μπορούμε» με επικεφαλής τον Σάββα Χαλιαμπάλια, «Ελληνική Αυγή για τη Θεσσαλονίκη» με επικεφαλής τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο και «Ενωμένοι Μακεδόνες για τον δήμο Θεσσαλονίκης» με επικεφαλής τον Δημήτρη Ζιαμπάση. Το Πρωτοδικείο δεν τους ανακήρυξε το περασμένο Σάββατο, επειδή στις δηλώσεις που κατέθεσαν δεν αναφέρονταν ρητά τα ονόματα των υποψηφίων για τη δημοτική ενότητα Τριανδρίας.

Κατά της μη ανακήρυξής τους οι συγκεκριμένοι συνδυασμοί κατέθεσαν ενστάσεις, οι οποίες συζητήθηκαν χθες το μεσημέρι (δείτε εδώ)στην αίθουσα του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης. Οι νομικοί τους εκπρόσωποι έκαναν λόγο για τυπική παράλειψη και την απέδωσαν σε παραδρομή, ενώ τόνισαν ότι σε περίπτωση αποκλεισμού τους, ένα τμήμα του εκλογικού σώματος των Θεσσαλονικέων θα στερηθεί της δυνατότητας έκφρασης.