Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Βρήκε στην πολυκατοικία της είδος φασιανού που απαντάται στη Νοτιοανατολική Ασία! (φωτο)

Το νέο του σπίτι είναι πια ο ζωολογικός κήπος του δήμου Θεσσαλονίκης

Ένας όμορφος αρσενικός φασιανός, είδους που απαντάται σε δάση της Νοτιοανατολικής Ασίας, φιλοξενείται από την προηγούμενη Πέμπτη στον ζωολογικό κήπο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της Τετάρτης μία κάτοικος στην περιοχή της Καλαμαριάς κάλεσε την εθελοντική ομάδα Διάσωσης και Υπεράσπισης Ζώων (Animal Rescue and Defence Squad) για να την ενημερώσει πως ένα θηλυκό παγώνι -έτσι νόμιζε στην αρχή- βρισκόταν στην πρασιά της πολυκατοικίας της.

Στο σημείο έφτασε άμεσα η ομάδα και κατάλαβε πως επρόκειτο για έναν αρσενικό φασιανό, τον οποίο και μετέφεραν στον ζωολογικό κήπο.

Πρόκειται για ένα είδος φασιανού που απαντάται σε δάση, κυρίως σε βουνά, της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το αρσενικό είναι ασπρόμαυρο, ενώ το θηλυκό είναι κυρίως καφέ.

Όπως λέει στη Voria.gr ο ιδρυτής της ομάδας, Στέλιος Γερονυμάκης, το συγκεκριμένο πτηνό δεν έφερε δαχτυλίδι στο πόδι του, πράγμα που, όπως εξηγεί ο ίδιος, σημαίνει πως γεννήθηκε εδώ και δεν ήρθε από το εξωτερικό. «Πιθανολογείται ότι εκτρεφόταν από ιδιώτη, από όπου και μάλλον ξέφυγε», σχολίασε ο ίδιος.

Δείτε τις φωτογραφίες: