Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χαλί και μάσκες για τον κορωνοϊό δώρισε το Κέντρο Νεότητας στην ΠτΔ

Στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσφέρθηκαν δύο δώρα με συμβολική σημασία κατά την επίσκεψή της στο Κέντρο Νεότητας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας

Το πρότυπο Κέντρο Νεότητας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, που λειτουργεί πιλοτικά στην οδό Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκε το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2021, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την κα Σακελλαροπούλου, υποδέχτηκε και ξενάγησε στους χώρους του Κέντρου Νεότητας, η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ) κα Βασιλική Νάκου, με πρωτοβουλία της οποίας ιδρύθηκε η δομή, εξηγώντας παράλληλα τον τρόπο λειτουργίας και τους στόχους της, η οποία στεγάζεται στην ίδια έκταση με το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Λειτουργικής Αποκατάστασης ΑμεΑ «Αριστοτέλης».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είδε από κοντά τις εγκαταστάσεις και για αρκετή ώρα συνομίλησε με ωφελούμενους του Κέντρου Νεότητας, τους οποίους ρωτούσε για τα σχέδια τους για το μέλλον. «Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σήμερα κοντά σας. Είδα τον χώρο, πραγματικά ενθουσιάστηκα και νομίζω ότι θα τον αγαπάτε κι εσείς, καθώς έχει δημιουργηθεί με πολλή αγάπη και ζεστασιά. Καταλαβαίνω ότι αρκετοί έχετε αντιμετωπίσει δυσκολίες και προβλήματα από τα τρυφερά σας χρόνια και ίσως αυτό σας έκανε να βλέπετε με δυσπιστία ή απαισιοδοξία το μέλλον και το περιβάλλον σας. Όμως δεν είναι έτσι. Το μέλλον μας το χτίζουμε μόνοι μας, το φτιάχνουμε οι ίδιοι στηριζόμενοι στους ανθρώπους που μπορεί να είναι δίπλα μας, να μας βοηθούν, να μας εμπνέουν. Ένας δάσκαλος, ένας φίλος, ο καθηγητής, κάποιος από το περιβάλλον μας. Και νομίζω ότι αυτό μπορείτε να κάνετε εδώ, να αξιοποιήσετε δηλαδή τις δυνατότητες που σας δίνει το Κέντρο Νεότητας να δημιουργήσετε, να αναπτύξετε όμορφους δεσμούς μεταξύ σας, να μάθετε όσα μπορείτε περισσότερα»,  τόνισε χαρακτηριστικά προς τα παιδιά η κα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, κα Βασιλική Νάκου, ενημερώνοντας την ΠτΔ για τη σημασία της συγκεκριμένης δομής, ανέφερε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «πως προσφέρει πολλά με τη λειτουργία της στην τοπική κοινωνία, υποστηρίζει τους νέους δημιουργώντας ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον για να μπορούν μεταξύ άλλων να πηγαίνουν μετά το σχολείο τους και να εκπαιδεύονται στους υπολογιστές, να παίζουν επιτραπέζια και εξωτερικά παιχνίδια, να έχουν βοήθεια στα μαθήματα και να έχουν αλληλεπίδραση μεταξύ τους».

Το βασικότερο όλων, όπως ανέφερε η κα Νάκου προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι ότι «σπίτι και οικογένεια, είναι όπου υπάρχει αγάπη και εμείς προσφέρουμε την αγάπη και την φροντίδα, μέσα από την καρδιά μας», προσθέτοντας ότι η διοίκηση του ΚΚΠΚΜ, πήρε πρωτοβουλίες, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που δημιούργησε η πανδημία, σε θέματα που ενδυναμώνουν την κοινωνία και τους νέους, προετοιμάζοντας έτσι τον δρόμο τους, για να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν αποχωρήσει από το Κέντρο Νεότητας, προσφέρθηκαν και δύο δώρα με συμβολική σημασία.

Το πρώτο ήταν ένα χαλί που δημιούργησαν τα άτομα με αναπηρία από το Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Λειτουργικής Αποκατάστασης ΑμεΑ «Αριστοτέλης», με την κα Νάκου να σημειώνει προς την κα Σακελλαροπούλου, πως επειδή χρειάζεται πολύς χρόνος για να γίνει ένα χαλί, «κάθε κόμπος είναι το δάκρυ, η δύναμη της δημιουργίας, το αποτέλεσμα, το χαμόγελο και η ευτυχία αυτών των ανθρώπων που έχουν πολύ μεγάλη αγάπη στην κα Πρόεδρο».

Το δεύτερο δώρο, ήταν ένα καλάθι με υφασμάτινες μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό, οι οποίες δημιουργήθηκαν πέρυσι με πρωτοβουλία της κας Νάκου από το «Αριστοτέλης» και χαρίστηκαν σε δομές και φορείς που τις είχαν ανάγκη, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη τη χώρα. «Το ΚΚΠΚΜ, ήταν το πρώτο Κέντρο που προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια, δίνοντας το παράδειγμα που ακολούθησαν πολλοί άλλοι φορείς», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η κα Σακελλαροπούλου, εξέφρασε, τονίζεται στην ανακοίνωση, «τον ενθουσιασμό της για το Κέντρο Νεότητας», κάτι που φάνηκε και από όσα έγραψε, στο βιβλίο επισκεπτών: «Το Κέντρο Νεότητας, ένας χώρος γεμάτος ζεστασιά και φροντίδα για τα νέα παιδιά που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση σε τρυφερή ηλικία και έχουν εδώ τη δυνατότητα να αισθανθούν ασφάλεια, να αναπτύξουν όμορφους δεσμούς και να αποκτήσουν γνώσεις. Η μάθηση μας επιτρέπει να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας, απομακρύνοντας την κατάρα της βίας και απομονώνοντας τους υποκινητές της» σημείωσε μεταξύ άλλων, δίνοντας τα θερμά της συγχαρητήρια για τη λειτουργία του Κέντρου που λειτουργεί πιλοτικά από τους εργαζόμενους του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας και θα  αποτελέσει καλή πρακτική από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την λειτουργία αντίστοιχων Κέντρων Νεότητας στην πατρίδα μας.

Στην επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κέντρο Νεότητας, παραστάθηκαν, τα μέλη του Δ.Σ και υπηρεσιακοί παράγοντες του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Αναστασιάδης και 15 από τα παιδιά που παρακολουθούν ήδη το πιλοτικό πρόγραμμα του Κέντρου Νεότητας.