Skip to main content

Θεσσαλονίκη: ΧΑΝΘ και ΤΙΤΑΝ προσφέρουν 3.000 ευρώ για το παιδικό χωριό στο Φίλυρο

Η ΧΑΝΘ και το ΤΙΤΑΝ συγκέντρωσαν μέσω μπασκετικής δράσης το πόσο των 3.000 ευρώ για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο

Το πόσο των 3.000 ευρώ συγκέντρωσαν η ΧΑΝΘ και ο ΤΙΤΑΝ μέσα από την ενέργεια «ΜΕΤΡΑΜΕ ΚΑΛΑΘΙΑ», στο πλαίσιο του κοινού προγράμματος «ΜΕΤΡΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ – ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δράση είχε ως στόχο «την υλοποίηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση της ΧΑΝΘ, χάρισαν στιγμές χαράς με μία ξεχωριστή εκδήλωση στην καρδιά της Θεσσαλονίκης».

Όπως τονίζεται, μικροί και μεγάλοι  είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητές τους στο μπάσκετ ενώ κάθε καλάθι τους μετρούσε στη συνεισφορά της ΧΑΝΘ και του Τιτάνα για την ενίσχυση του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο 

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, όλοι είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν στο photo booth που φιλοξενούνταν στο χώρο αλλά και να δηλώσουν συμμετοχή ως εθελοντές για τις επόμενες δράσεις που προγραμματίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΕΤΡΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ-ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ» με συνολικά 72 νέους εθελοντές να εκδηλώνουν ενεργό ενδιαφέρον.

Στην προσπάθεια αυτή «μέτρησαν» τις δυνάμεις τους και «σούταραν» ο υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, η ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Χρήστος Μήττας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα Ακαδημιών Μπάσκετ του Άρη, του Ηρακλή, του ΠΑΟΚ και των Ταύρων Καλαμαριάς που κατέκλυσαν την εκδήλωση.



Ο Γενικός Διευθυντής, του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, Λουκάς Ίσαρης δήλωσε «Ευχαριστούμε τη Χ.Α.Ν.Θ. και την εταιρεία ΤΙΤΑΝ για την ουσιαστική συμπαράσταση στο έργο μας. Με πλούσια κοινωνική δραστηριότητα αμφότερες, έχοντας γνώση του δύσκολου έργου που επιτελείται καθημερινά για την κάλυψη των αναγκών στο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό»,  στέκονται δίπλα μας με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Η ευγενική πρωτοβουλία των Χ.Α.Ν.Θ. και ΤΙΤΑΝ, να είναι δίπλα στην οικογένεια του Ελληνικού Παιδικού Χωριού, μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τη λειτουργία του Σωματείου μας».

Ο Γενικός Διευθυντής της Χ.Α.Ν.Θ., Βασίλης Ιωάννου μίλησε για τη διαχρονική προσφορά της Χ.Α.Ν.Θ. στην κοινωνία και τον άνθρωπο και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και σύμπραξης για την κάλυψη των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών και την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων.

Ο Διευθυντής Εργοστασίου Ευκαρπίας της Α.Ε. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Κώστας Νικολάου, ανέφερε «Στην πρώτη κοινή μας δράση με τη Χ.Α.Ν.Θ., στο πλαίσιο του προγράμματος «ΜΕΤΡΑΜΕ ΧΡΟΝΙΑ-ΜΕΤΡΑΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ», μας δόθηκε η ευκαιρία να προσφέρουμε στιγμές χαράς στους κατοίκους της πόλης μας και ταυτόχρονα να στηρίξουμε το έργο του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο. Χαιρόμαστε πολύ που ενθαρρύναμε τη συμμετοχή όλων και μαζί καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα σημαντικό ποσό που θα κάνει την καθημερινότητα των μικρών παιδιών καλύτερη. Μαζί με τη Χ.Α.Ν.Θ. συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε δράσεις με νόημα για την πόλη και τους κατοίκους της, το περιβάλλον και την κοινωνία».

«Το ραντεβού με τους εθελοντές ανανεώθηκε για τον Νοέμβριο, οπότε και θα συνεχιστούν οι δράσεις της Χ.Α.Ν.Θ και του ΤΙΤΑΝ με την υιοθεσία του πάρκου Χ.Α.Ν.Θ. και την ήπια αναμόρφωσή του. Στόχος είναι να παραδοθεί στο κοινό της πόλης ένας νέος χώρος αναψυχής, άθλησης και διασκέδασης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και τον δήμο Θεσσαλονίκης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΧΑΝΘ.