Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΡΙΣΕΙΟ: ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι στο γηροκομείο ώστε να διαπιστωθεί ότι απομακρύνθηκε ο κίνδυνος συνέχισης της συρροής κρουσμάτων.

Αρνητικά βγήκαν τα αποτελέσματα του νέου κύκλου ελέγχων κορωνοϊού σε εργαζόμενους και φιλοξενούμενους του Χαρίσειου Γηροκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει σχετικά ανακοίνωση του ιδρύματος προχθές κατά τον έλεγχο PCR σε εργαζόμενους-φιλοξενούμενους από τον ΕΟΔΥ όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, ενώ χθες κατά τον έλεγχο PCR που πραγματοποίησε ιδιωτικό εργαστήριο σε οκτώ φιλοξενούμενους που παραμένουν στη μονάδα Covid του Ιδρύματος, έξι ήταν αρνητικά και δύο θετικά.

Για τους δύο θετικούς φιλοξενούμενους θα γίνει αύριο νέο τεστ για να διαπιστωθεί ότι μετατράπηκαν σε αρνητικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χαρίσειου Γηροκομείου:

Την Τρίτη 16 Μαρτίου διενεργήθηκε προγραμματισμένος μοριακός έλεγχος PCR από κινητή μονάδα του Ε.Ο.Δ.Υ. σε όλους τους εργαζόμενους και τους φιλοξενούμενους. Τα αποτελέσματα ήταν όλα αρνητικά.

Την Τετάρτη 17 Μαρτίού διενεργήθηκε από ιδιωτικό μικροβιολογικό διαγνωστικό κέντρο μοριακός έλεγχος PCR στους οκτώ φιλοξενούμενους που παραμένουν στη μονάδα Covid του Ιδρύματος, εκ των οποίων τα έξι ήταν αρνητικά και τα δύο θετικά. Προγραμματίστηκε επανέλεγχός τους την Παρασκευή 19 Μαρτίου προκειμένου να διαπιστωθεί η αρνητικοποίηση τους.

Από την ενημέρωση που έχουμε από τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύονται τρεις φιλοξενούμενοι, η πορεία της υγείας τους ειναι σταθερή. Εννέα φιλοξενούμενοι παρουσιάζουν βελτίωση στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε ιδιωτική κλινική προκειμένου να συμπληρωθεί α χρόνος που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι υπόλοιπες πτέρυγες του Χαρίσειου Γηροκομείου λειτουργούν κανονικά τηρώντας υψηλά μέτρα ασφαλείας και όλοι οι φιλοξενούμενοι είναι καλά στην υγεία τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλους όσους εκφράζούν ηθικά και υλικά τη συμπαράστασή τους στον καθημερινό αγώνα του Ιδρύματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ