Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 40χρονη εγκέφαλο κυκλώματος μαστροπείας

Αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο για τη μεταφορά ανήλικων κοριτσιών από τη Νιγηρία στην Ιταλία που ωθούνταν στην πορνεία με τη βία.

Στη Θεσσαλονίκη κατάφεραν να εντοπίσουν άνδρες της Ασφάλειας μια σεσημασμένη 40χρονη δουλέμπορο ανήλικων κοριτσιών από την Αφρική που καταζητούνταν με διεθνές ένταλμα σύλληψης βάσει ερευνών των Ιταλικών Αρχών.

Πρόκειται για μια Νιγηριανή που ήταν πολιτογραφημένη Ελληνίδα και ουσιαστικά αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο για  τη μεταφορά ανήλικων κοριτσιών από τη χώρα καταγωγής της στην Ιταλία.

Εκεί τα κορίτσια κατακρατούνταν σε διαμερίσματα όπου υφίσταντο βασανιστήρια τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά και μέσα από τελετουργίες βουντού ωθούνταν στην πορνεία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η εγκληματική οργάνωση τιμολογούσε την κάθε ανήλικη κοπέλα που θα έριχνε στα σκοτεινά μονοπάτια της πορνείας με 40.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έγινε σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές, που κατάφεραν να συλλάβουν στην Ιταλία άλλα δύο άτομα που ήταν μέλη του κυκλώματος.

Ακόμα, σε βάρος της 40χρονης εκκρεμεί ειδικό μέτρο εκδοθέν από τις Αυστριακές Αρχές καθώς αναζητείται στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας που διεξάγεται στη χώρα τους.
 
Η συλληφθείσα οδηγείται στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.