Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε επικίνδυνους κακοποιούς-Λήστεψαν 20.000 ευρώ (φωτο)

Οι δύο δράστες είχαν προβεί σε ληστεία με τη χρήση πιστολιού και μαχαιριού τον περασμένο Απρίλιο στην περιοχή της Μηχανιώνας.

Στη σύλληψη δύο σεσημασμένων κακοποιών προχώρησαν χθες αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Πρόκειται για έναν 47χρονο Γεωργιανό και έναν 40χρονο Έλληνα, που όπως διαπιστώθηκε στις 12 Απριλίου υπό την απειλή όπλου και μαχαιριού ακινητοποίησαν ιδιοκτήτη εταιρείας με οικοδομικά υλικά στη Μηχανιώνα, αφαιρώντας 20.000 ευρώ.

Προκειμένου να φύγουν ανενόχλητοι πέταξαν σε αύλειο χώρο τα κλειδιά και το κινητό του επιχειρηματία.

Οι δύο δράστες έφυγαν με όχημα που είχαν κλέψει από την Πυλαία τον περασμένο Μάρτιο. Αρχικά άλλαξαν το χρώμα του οχήματος για να μη γίνουν αντιληπτοί. Στη συνέχεια μετέφεραν το όχημα σε αποθήκη 35χρονου έξω από τον Λαγκαδά, όπου ο τελευταίος αποσυναρμολόγησε το όχημα, ώστε αυτό να μη συνδεθεί με τη ληστεία της Μηχανιώνας.

Αστυνομικοί του Τ.Α. Λαγκαδά είχαν εντοπίσει κομμάτια του κλεμμένου οχήματος και είχαν συλλάβει τον 35χρονο για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Χθες το  πρωί, σε συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Επιχειρήσεων και Προστασίας Μαρτύρων και τη συνεργασία συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν και συνέλαβαν δύο μέλη της συμμορίας στις περιοχές Χαριλάου και Ωραιοκάστρου αντίστοιχα.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο περίστροφα, 138 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 20 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους, μικροποσότητα κάνναβης, δύο δερμάτινες θήκες μεταφοράς όπλων εσωτερικού τύπου κάλυψης-απόκρυψης κι ένα ζευγάρι εμφανώς πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.



Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκαν και προσήχθησαν τρία ακόμη άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν καθώς σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους υπήρξαν ευρήματα που στοιχειοθετούν ποινικά αδικήματα.

Πρόκειται για δύο άνδρες 37 και 49 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν αυτοτελείς δικογραφίες καθώς διαπιστώθηκε ότι ο πρώτος κατείχε παράνομα πυροβόλο όπλο κρότου, πέντε φυσίγγια, εμφανώς πλαστή κρατική πινακίδα, δύο πινακίδες ΤΣΟΛ η γνησιότητα των οποίων ερευνάται, διαρρηκτικά εργαλεία, κλειδαριά τύπου χρηματοκιβωτίου και 17 κινητά τηλέφωνα, ενώ ο δεύτερος κατείχε 31 κούτες που περιείχαν 310 πακέτα λαθραία τσιγάρα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ αναφέρεται ότι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για συναφή αδικήματα.