Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε δύο διακινητές μεταναστών - Ο ένας επιχείρησε να διαφύγει

Η Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης έβαλε χειροπέδες σε δύο νεαρούς διακινητές μεταναστών - Ο ένας επιχείρησε να διαφύγει και αντιστάθηκε.

Δύο επιβατικά αυτοκίνητα που μετέφεραν αλλοδαπούς οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια εντόπισαν στη Θεσσαλονίκη η Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο περιπολιών στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας και στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μουδανίων, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, στο ύψος των κόμβων Ασπροβάλτας και Θέρμης αντίστοιχα, εντόπισαν, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, ισάριθμα επιβατικά αυτοκίνητα που μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Συνελήφθησαν οι δύο οδηγοί, υπήκοοι Συρίας, 21 και 19 ετών αντίστοιχα, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και αδειών ικανότητας οδήγησης, ενώ ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οχημάτων μεταφοράς. Σημειώνεται μάλιστα ότι, ο ένας εξ’ αυτών προσπάθησε να διαφύγει και μετά από σύντομη πεζή καταδίωξη συνελήφθη, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θέρμης.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένοι έλεγχοι με σκοπό τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική επικράτεια και συνελήφθησαν συνολικά έντεκα άτομα, καθώς δεν διέθεταν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα.