Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε επικίνδυνη συμμορία κλεφτών-Είχαν όμηρο 39χρονο

Η εξιχνίαση μιας υπόθεσης ομηρίας ενός Σύρου, έδειξε ότι η τετραμελής συμμορία αράβων είχε προβεί σε πλήθος κλοπών με επιθέσεις σε πολίτες.

Εφιαλτικές ώρες πέρασε ένας 39χρονος Σύρος σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν τέσσερις άνδρες τον μετέφεραν εκεί χωρίς τη θέλησή του αφού τον λήστεψαν

Ένας 20χρονος Σύρος, ένας 23χρονος Μαροκινός, ένας 29χρονος Παλαιστίνιος και ένας 35χρονος Αλγερινός που αναζητείται, όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας από τις 18 έως τις 20 Ιουλίου έθεσαν σε ομηρία των 39χρονος και αφού τον χτύπησαν του πήραν έγγραφα, ποσό 650 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.

Χθες σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο συγκεκριμένο διαμέρισμα βρέθηκαν οι τρεις δράστες και συνελήφθησαν.

Παράλληλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μικροδέμα κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας, λάπτοπ, κινητά τηλέφωνα, μαχαίρι και διαρρηκτικά εργαλεία, 12 κλεμμένες αστυνομικές ταυτότητες και διάφορα κοσμήματα.

Πλούσια η δράση της συμμορίας

Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες από αρχές Φεβρουαρίου έως πριν λίγες μέρεςδιέπραξαν οκτώ  κλοπές (ήτοι δύο διαρρήξεις οχημάτων και έξι κλοπές από πεζούς πολίτες) στο κέντρο της πόλης, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τραπεζικές κάρτες, κινητά τηλέφωνα και προσωπικά έγγραφα – αντικείμενα των παθόντων.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, αρπαγή κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή και για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.