Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Απέσπασαν 56.400€ και κοσμήματα εξαπατώντας ηλικιωμένους

Συνελήφθη 44χρονη από τη Βουλγαρία η οποία μαζί με συνεργούς της απέσπασαν συνολικά 56.400 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 180.000.

Μία ακόμα περίπτωση εξαπάτησης ηλικιωμένων με τη γνωστή μέθοδο των τηλεφωνημάτων για οικονομική βοήθεια σε δήθεν συγγενικά πρόσωπα εξιχνίασαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη σύλληψη μιας 44χρονης Βουλγάρας.

Η αλλοδαπή αποτελεί όπως διαπιστώθηκε, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος της οποίας, αλλά και συνεργών τους τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα μέσα του Ιουλίου έως και του Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησαν πλήθος από απάτες αποκομίζοντας σημαντικά ποσά.

Στη Θεσσαλονίκη όπου δρούσαν κατάφεραν να εξαπατήσουν επτά άτομα και αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρήματα από τρία ακόμη, με το πρόσχημα ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικών τους προσώπων συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.

Χαρακτηριστικά  της μεθοδολογίας τους ήταν:

η επιλογή κυρίως ηλικιωμένων ατόμων ως θύματα

οι αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες τους και

η παρουσίασή τους, κατά περίπτωση, ως γιατροί ή τραυματισμένα συγγενικά πρόσωπα των παθόντων που εκλιπαρούσαν για βοήθεια.

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 56.400 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 180.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.

Σημειώνεται ότι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, στο τέλος Σεπτεμβρίου 2019 είχαν συλλάβει την 44χρονη γυναίκα για απόπειρα απάτης σε βάρος 69χρονης γυναίκας στην περιοχή της Πολίχνης.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.