Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε μέλη συμμορίας διαρρηκτών με αδυναμία στα... φορτηγά (φωτο)

Ένας 37χρονος και ένας 28χρονος συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα όταν επιχείρησαν να αφαιρέσουν σταθμευμένο φορτηγό από την περιοχή των Αμπελοκήπων.

Στην εξιχνίαση έντεκα περιπτώσεων κλοπής φορτηγών , μια περίπτωσης απόπειρας κλοπής ΑΤΜ και κλοπής χρηματοκιβωτίου από φαρμακείου κατάφεραν να φτάσουν αστυνομικοί της Ασφάλειας στη Θεσσαλονίκη μετά τη σύλληψη δύο σεσημασμένων διαρρηκτών χθες από αστυνομικούς της Ομάδας «Ζ».

Ένας 37χρονος και ένας 28χρονος συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα όταν επιχείρησαν να αφαιρέσουν σταθμευμένο φορτηγό από την περιοχή των Αμπελοκήπων, όμως αστυνομικοί της Ομάδας «Ζ» τους εντόπισαν κρυμμένους σε εγκαταλελειμμένο κτήριο σε κοντινό σημείο και άμεσα τους συνέλαβαν.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες, μαζί με συνεργούς τους τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, είτε ενεργώντας από κοινού είτε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, από τον περασμένο Ιούνιο αφαίρεσαν επτά  σταθμευμένα φορτηγά, ένα λεωφορείο και δύο ΙΧ .

Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι τον Ιούνιο, με τη χρήση κλεμμένου φορτηγού επιχείρησαν, ανεπιτυχώς, να αφαιρέσουν ΑΤΜ από την περιοχή της Επανομής, καθώς επίσης τον Σεπτέμβριο διέρρηξαν φαρμακείο στην περιοχή της Μενεμένης, από το εσωτερικό του οποίου αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.

Διαπιστώθηκε ακόμη ότι, τα μέλη της συμμορίας διέθεταν κάποια από τα κλεμμένα οχήματα για την παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Σημειώνεται πως όλα τα προαναφερόμενα αφαιρεθέντα οχήματα εντοπίσθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 37χρονου, στην περιοχή του Δενδροποτάμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός πομποδέκτης συντονισμένος σε συχνότητα της Αστυνομίας, οκτώ αντικλείδια αυτοκινήτων η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται κι ένα ΙΧ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, ως μέσο τέλεσης εγκλήματος.



Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για περιπτώσεις κλοπών και ληστειών, θα οδηγηθούν στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.