Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες στον πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων στη «Μαλαματίνα»

Με την κατηγορία της παράνομης βίας συνελήφθη και το μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γιάννης Νιβορλής, από την ΕΛΑΣ νωρίτερα σήμερα.

Στη σύλληψη του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στη «Μαλαματίνα», Γιάννη Φραγγίδη, προχώρησαν σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί στις εγκαταστάσεις της Οινοποιίας. Συνελήφθη με την κατηγορία της παράνομης βίας.

Για τον ίδιο λόγο αστυνομικοί συνέλαβαν και τον αναπληρωτή γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών - πρόεδρο της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Βορείου Ελλάδας και μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, Γιάννη Νιβορλή.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλει τις συλλήψεις, κάνοντας λόγο για καταστολή, ενώ αναφέρει πως αυτές έγιναν με εντολές της κυβέρνησης που την υλοποιεί η Εισαγγελέας Θεσσαλονίκης. «Οι συλλήψεις έγιναν γιατί οι εργαζόμενοι απαιτούν από τον πολυήμερο αγώνα τους να γυρίσουν πίσω οι 15 απολυμένοι και να δοθούν αυξήσεις στους εργάτες μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ».

Παράλληλα, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι βρίσκονται εδώ και έναν μήνα περίπου σε απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς όπως αναφέρουν εν μέσω διαπραγματεύσεων με την εταιρεία για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας προχώρησε σε απολύσεις 15 εργαζομένων, ενώ παράλληλα προχώρησε σε προσλήψεις νέων ατόμων με ατομική σύμβαση εργασίας διάρκειας 2 μηνών.

Και η ΓΣΕΕ καταδικάζει τις συλλήψεις των συνδικαλιστών Γιάννη Φραγγίδη και Γιάννη Νιβορλή, προέδρου και αναπληρωτή Γραμματέα αντίστοιχα, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών, κατά τη διάρκεια απεργίας στην επιχείρηση «Μαλαματίνα».

«Είναι αδιανόητο να συλλαμβάνονται εκπρόσωποι των εργαζομένων επειδή διεκδικούν δικαιώματα. Ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή των συλληφθέντων εργαζομένων και την απόσυρση όλων των κατηγοριών».

Φωτογραφία: 902.gr