Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χώρες της γαλλοφωνίας θα τιμηθούν στην Έκθεση Βιβλίου

Ήδη πέντε χώρες πέραν της Γαλλίας (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ρουμανία, Καναδάς) ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στην έκθεση.

Οι χώρες της γαλλοφωνίας θα τμηθούν στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 3 και 6 Μαΐου του 2018. Το αφιέρωμα θα έχει διαθεματικό χαρακτήρα, καλύπτοντας όλο το φάσμα του χώρου του βιβλίου (λογοτεχνία, δοκίμιο, επιστήμες, τέχνες, παιδικό βιβλίο) και θα διοργανωθεί από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενεργή θα είναι η συμμετοχή της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, των γαλλικών προξενικών αρχών Θεσσαλονίκης, των Γαλλικών Ινστιτούτων Αθήνας και Θεσσαλονίκης καθώς και Πρεσβειών άλλων γαλλόφωνων χωρών. Βιβλιοπαρουσιάσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις και άλλα δρώμενα θα αναδείξουν τη γαλλική κουλτούρα, τονίζοντας τον συνδετικό της ρόλο στη σχέση Βορρά-Νότου.

Ήδη πέντε χώρες πέραν της Γαλλίας (Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ρουμανία, Καναδάς) ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στην έκθεση. Σημαντική θα είναι και η συμμετοχή των Ελλήνων εκδοτών που αναμένεται να αυξηθεί και να ενισχυθεί.