Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χωρίς ελέγχους για μάσκα η είσοδος των πιστών στον Άγιο Δημήτριο

Προηγήθηκε διαμαρτυρία ιερέα για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που δεν επέτρεπαν την είσοδο σε όσους δεν φορούσαν μάσκα.

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά του ιερού ναού του Αγίου Δημητρίου, όπου αυτή τη στιγμή τελείται ο όρθρος, πριν από την επίσημη δοξολογία για τον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αστυνομικοί στις εισόδους της εκκλησίας, όπως χθες, έπειτα από διαμαρτυρία ιερέα για την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που δεν επέτρεπαν την είσοδο σε όσους δεν φορούσαν μάσκα. Με παρέμβαση του ιερέα πάντως δύο πιστές μπήκαν στον Ιερό Ναό χωρίς μάσκα (δείτε εδώ).

Έτσι, αυτή τη στιγμή γίνεται η είσοδος των πιστών γίνεται χωρίς τον σχετικό έλεγχο, αν και πρέπει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι πιστοί φοράνε κανονικά τις μάσκες τους.

Σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τον ναό υπάρχουν δυνάμεις της αστυνομίας κι έχουν τοποθετηθεί κορδέλες και κιγκλιδώματα, τα οποία έχουν στηθεί και μάλιστα σε διπλή σειρά περιμετρικά και στο προαύλιο του ναού για λόγους ασφαλείας, ενόψει της έλευσης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.