Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χωρίς φαινόμενα συνωστισμού η λειτουργία στον Άγ. Δημήτριο (vid)

Στον Άγιο Δημήτριο τηρείται ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών εντός του ναού, ενώ στον αύλειο χώρο έχουν στηθεί καρέκλες.

Με μέτρα προστασίας και χωρίς φαινόμενα συνωστισμού τελείται στις εκκλησίες της Θεσσαλονίκης η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης.

 

Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα στο πνεύμα του θείου δράματος, ενώ τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις και μέσα σε κλίμα κατάνυξης, οι πιστοί προέρχονται για να παρακολουθήσουν την Ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής και προσκυνήσουν τον Εσταυρωμένο.

 

Στον Άγιο Δημήτριο τηρείται ο προβλεπόμενος αριθμός των πιστών εντός του ναού, ενώ στον αύλειο χώρο έχουν στηθεί καρέκλες, προκειμένου να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τη λειτουργία περισσότεροι πιστοί.

 

Λόγω των περιορισμών της πανδημίας, εξάλλου, ο Επιτάφιος σε όλες τις εκκλησίες θα βγει στα προαύλια, έτσι ώστε οι πιστοί να μπορέσουν να προσκυνήσουν με ασφάλεια.

Να σημειωθεί ότι εξαιτίας της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ξεκινά στις 10 το βράδυ, η Ακολουθία του Επιταφίου θα τελεστεί νωρίτερα από το καθιερωμένο, στις 6 το απόγευμα, ενώ η περιφορά θα γίνει επίσης ενός των προαύλιων των ναών.