Skip to main content

Χώρος θηλασμού και φροντίδας στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Ο χώρος του βρεφικού θηλασμού και φροντίδας είναι μία δωρεά του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης «Αναγέννηση Α.Ε».

Ένας ιδιαίτερος χώρος για μητέρες που βρίσκονται στο στάδιο του θηλασμού δημιουργήθηκε στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Στήθηκε έτσι ώστε να μπορεί μια γυναίκα που επιθυμεί να θηλάσει με ηρεμία, να βρει έναν χώρο άρτια εξοπλισμένο για την ίδια και το βρέφος της.

Ο χώρος του βρεφικού θηλασμού και φροντίδας είναι μία δωρεά του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Θεσσαλονίκης «Αναγέννηση Α.Ε».



Στην τελετή της παράδοσης ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε την ευαισθησία μας προς τις μητέρες, διευκολύνοντας στη διαδικασία της φροντίδας και του θηλασμού, ευχαριστώντας παράλληλα την «Αναγέννηση» για την προσφορά της.

«Οφείλαμε απέναντι στους πολίτες να δημιουργήσουμε αυτό το χώρο, δείχνοντας με μικρά βήματα την ευαισθησία μας και θέλουμε δημιουργηθούν και άλλοι τέτοιο χώροι σε σημεία της πόλης, να προβάλουμε την αναγκαιότητα του θηλασμού και πόσος σημαντικός είναι».



Από την πλευρά της, η διευθύνουσα Συμβούλος του Κέντρου «Αναγέννηση» Αργυρή Βαγιωνά επισήμανε ότι η ιδια ως μαμά είχε διαπιστώσει το πρόβλημα της έλλειψης αυτών των χωρών δηλώνοντας πως «είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι για τη δημιουργία του και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια».



Ο Γιώργος Αβαρλής, αντιδήμαρχος διοικητικής μεταρρύθμισης και  ηλεκτρονικής διακυβέρνησης θυμήθηκε τι τα λόγια της γιαγιάς του: «Η γιαγιά μου μού έλεγε στα παιδιά σου θα κάνεις δύο δώρα: ρίζες για να έχουν γερά θεμέλια και φτερά για να πετάξουν. Αν ζούσε σήμερα θα έλεγε και έναν χώρο θηλασμού για τις νέες μητέρες στον δήμο Θεσσαλονίκης για να γίνουν πιο δυνατά αυτά τα θεμέλια».