Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χριστουγεννιάτικες διανυκτερεύσεις για παιδιά σε μουσεία

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί διανυκτέρευση στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και το Σάβββατο 21 Δεκεμβρίου στο Τελλόγλειο.

Με δυο χριστουγεννιάτικες διανυκτερεύσεις στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ξεκινά φέτος η δράση «Διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά» που διοργανώνει για 8η συνεχή χρονιά η Διεύθυνση Πολιτισμού -Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης

Συντροφιά στα παιδιά κατά την παραμονή τους στα μουσεία, θα κρατούν μουσειοπαιδαγωγοί, με ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, διαμορφωμένα από το κάθε μουσείο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η διανυκτέρευση στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και το Σάβββατο 21 Δεκεμβρίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.

Τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους: υπνόσακο, παντόφλες, ζεστά και άνετα ρούχα.

Οι γονείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα καθώς θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τη συμμετοχή των παιδιών τους.

Τη δράση υποστηρίζουν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,με την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης.

Η «Διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά» θα συνεχιστεί τον Μάρτιο του 2019.

Τη βοήθεια και την υποστήριξη τους θα παρέχει η Διεύθυνση Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο νέος κύκλος για τον Μάρτιο του 2019 θα ανακοινωθεί από τη νέα χρονιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν δηλώσεις συμμετοχής εδώ:

https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/museum/2018/index.php

Παρασκευή 14/12/2018 Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Προξένου Κορομηλά 23 9 - 12 14 ΠΑΙΔΙΑ

Σάββατο 21/12/ 2018 Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Αγίου Δημητρίου 159Α 9 - 11 19 ΠΑΙΔΙΑ