Skip to main content

Thessaloniki Convention Bureau: Στόχοι και προοπτικές του νέου ΔΣ

Τακτική διοργάνωση του φορέα με σκοπό την επικοινωνία με τα μέλη αλλά και με ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, θα αποτελέσει το Open Day.

Το Thessaloniki Convention Bureau -TCB παρουσίασε του στόχους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και τις προοπτικές του φορέα σε ανοιχτή εκδήλωση, Open Day, που πραγματοποίησε την Πέμπτη 11 Μάϊου 2017 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο THE MET. Το Open Day θα αποτελέσει στο εξής τακτική διοργάνωση του φορέα με σκοπό την ενημέρωση και την επικοινωνία τόσο με τα μέλη, του όσο και με ενδιαφερόμενους επαγγελματίες που εμπλέκονται έμμεσα ή άμεσα στον κλάδο του συνεδριακού τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του TCB, κ. Γιάννης Ασλάνης, παρουσίασε τον νέο καταμερισμό αρμοδιοτήτων του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τον οποίο ο ίδιος αναλαμβάνει την ανάπτυξη συνεργιών με φορείς, σε συνεργασία με τον κ. Σπύρο Πέγκα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Αντιπρόεδρος κα. Ειρήνη Σιδηροπούλου έχει την αρμοδιότητα ανάπτυξης του δικτύου των μελών, τη διοργάνωση Fam & Press trips και τη διαχείριση των ζητήσεων (Requests for Proposals). Η Γενική Γραμματέας, κα. Βίκη Παπαδημητρίου, αναλαμβάνει τη διαδικασία διεκδίκησης συνεδρίων (bidding) και την ανάπτυξη του Ambassadors Program, σε συνεργία με τον κ. Πρόδρομο Μοναστηρίδη. Η κα. Κωνσταντίνα Μαμαδά, Ταμίας του φορέα, πέρα από την ευθύνη της οικονομικής διαχείρισης, αναλαμβάνει την εκπροσώπηση και ανάπτυξη του δικτύου των μελών στην Αθήνα. Τη συμμέτοχή στις εκθέσεις επιμελείται ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, κ. Karl Chehab, ενώ ο κ. Πρόδρομος Μοναστηρίδης είναι ο υπεύθυνος για θέματα marketing και επικοινωνίας του TCB.

Στη συνέχεια, η κα. Σιδηροπούλου παρουσίασε τους στόχους του φορέα υπογραμμίζοντας την έμφαση που δίνει η νέα διοίκηση και στις εταιρικές διοργανώσεις. Στο πλαίσιο των ετήσιων στόχων, θα διοργανωθούν 3 στοχευμένες δράσεις προώθησης σε διεθνές επίπεδο, θα πραγματοποιηθούν 4 ταξίδια κινήτρων (fam trips) και press trips, ενώ θα επιδιωχθεί η εγγραφή 10 νέων μελών στον φορέα. Ακολούθησε ενημέρωση προς τα μέλη για το πρώτο, ήδη προγραμματισμένο, fam trip σε συνεργασία με την Aegean Airlines για επαγγελματίες του κλάδου MICE (Meetings, Incentives, Congresses, Events-Exhibitions) από την Πολωνία τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αναφορικά με τις διεκδικήσεις, όπως αναφέρθηκε η κα Παπαδημητρίου, στόχος είναι η κατάθεση 2 φακέλων διεκδίκησης ανά μήνα, για την προετοιμασία των οποίων θα συγκροτηθεί ομάδας εργασίας bidding, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν τα μέλη του TCB με εξειδικευμένη ή/και σχετική γνώση ή εμπειρία. Ο κ. Μοναστηρίδης παρουσίασε τη νέα επικοινωνιακή στρατηγική του TCB, με έμφαση στην αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, ο κος Karl Chehab ενημέρωσε για την προετοιμασία της συμμετοχής του φορέα στην επικείμενη έκθεσης της IMEX, ενώ η Γενική Διευθύντρια, κα. Έφη Κουδελή, ανέλυσε τα οφέλη των μελών του Thessaloniki Convention Bureau καλωσορίζοντας παράλληλα τα νέα μέλη: Radio Taxi Mercedes και Skyline (Πύργος του ΟΤΕ).

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τους παρευρισκόμενους, η τακτική επανάληψη της οποίας κρίθηκε από όλους σημαντική, ουσιαστική και εποικοδομητική.