Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δίωξη για κακούργημα για τον θάνατο 36 τροφίμων από κορωνοϊό σε γηροκομείο

Η κατηγορία αφορά την παραβίαση μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό ατόμων.

Δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκε στους υπεύθυνους Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Ασβεστοχώρι, την οποία σημειώθηκε συρροή κρουσμάτων και θανάτων στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Η κατηγορία αφορά την παραβίαση μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών που έχει ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό ατόμων. Η Δίωξη ασκήθηκε κατόπιν ερευνών που διενεργήθηκαν από την αρμόδια ελεγκτική αρχή μετά την σχετική εισαγγελική παρέμβαση.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, η διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 36 τροφίμων, με την έκρηξη των κρουσμάτων να χρονολογείται τον Αύγουστο του 2020.

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί ήδη στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πόρισμα της ελεγκτικής αρχής κάνει λόγο για υπεράριθμους ηλικιωμένους, μη τήρηση αποστάσεων μεταξύ των κρεβατιών, μη διενέργεια τεστ αλλά και καταγγελίες συγγενών για συνωστισμό και εργάτες που μπαινοέβγαιναν στον χώρο χωρίς τα απαραίτητα μέτρα.