Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Debate σε βρετανικό στυλ για την πολυπολιτισμικότητα

Στόχος σε κάθε debate είναι η προώθηση του πολιτισμένου διαλόγου σε θέματα που απασχολούν την Κοινωνία των Πολιτών μέσω της ανταλλαγής επιχειρημάτων.

Ο Σύλλογος Hellenic U.S. Alumni «Αγκαλιάζει την πολυπολιτισμικότητα» και διοργανώνει το 2ο κατά σειρά debate στο πρότυπο του British Parliamentary Debate την Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Αίθουσα Μ. Αναγνωστάκης, από τις 17.00 έως 22.00.

Στόχος του Συλλόγου σε κάθε debate είναι η προώθηση του πολιτισμένου διαλόγου σε θέματα που απασχολούν την Κοινωνία των Πολιτών μέσω της ανταλλαγής ουσιαστικών επιχειρημάτων μεταξύ συμφωνούντων και διαφωνούντων, με γνώμονα τη δύναμη του λόγου, και η διεξαγωγή μιας σύντομης και περιεκτικής συζήτησης, στο ίδιο πνεύμα, με τους συμμετέχοντες.

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό έχουν προσκληθεί να απευθύνουν οι κ.κ. Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Νικόλας Βαφειάδης, Παρουσιαστής Ειδήσεων, Προϊστάμενος του Τμήματος Διεθνών Ειδήσεων, ANT-1 TV, ANTENNA GROUP θα συντονίσει τις δύο ομάδες ομιλητών. Στην πρώτη ομάδα συμμετέχουν η κα Τόνια Αράχωβα, Πρώην Διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος/ Μέλος ΔΣ της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών, η κα Αλεξάνδρα Δελλή, Νομική Σύμβουλος Διοίκησης, Public Properties Company S.A. και ο κ. Αλέξανδρος Ζαβός, Πρόεδρος Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, με επιχειρήματα για την απόρριψη της θέσης. Στη δεύτερη ομάδα συμμετέχουν η κα Δέσποινα Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ακαδημαϊκή Συντονίστρια, έδρα UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η κα Καλυψώ Γούλα, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Λουκατάρης, Ιδρυτής, Φάρος του Κόσμου, με επιχειρήματα υπέρ της αποδοχής της θέσης.

Κάθε ομιλητής θα έχει στη διάθεση του 5 λεπτά για να διατυπώσει την πρότασή του, υπέρ ή κατά της θέσης. Στη συνέχεια θα απαντηθούν οι ερωτήσεις των συμμετεχόντων και η ολοκλήρωση του debate θα επέλθει με την ψηφοφορία του κοινού, η οποία θα αναδείξει την αποδοχή ή την απόρριψη της θέσης.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται εδώ ή με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στο usgreekalumni@gmail.com.