Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «ΔΕΝ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΛΑΣ Η ΕΞΑΡΣΗ ΟΠΑΔΙΚΗΣ ΒΙΑΣ»

Η έξαρση της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη έχει άλλες γενεσιουργές αιτίες που δεν σχετίζονται με την αστυνομική δράση, λέει η ΕΑΥΘ. Η δωρεά στην ΥΑΒΑΧ

Πολυεπίπεδες είναι οι ελλείψεις στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους Θεσσαλονίκης (ΥΑΒΑΧ), καταγγέλλει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την Υπηρεσία που αντιμετωπίζει τα επεισόδια και τον φανατισμό στα γήπεδα, που σύμφωνα με την Ένωση, έχει σημειώσει «εκατοντάδες συλλήψεις, έχουν αποτραπεί αμέτρητα οπαδικά ραντεβού και έχουν εξιχνιαστεί σοβαρές υποθέσεις αθλητικής βίας».

Σύμφωνα με την Ένωση, οι ενέργειες αυτές οφείλονται στην αυταπάρνηση και τον ζήλο των λιγοστών υπηρετούντων Αστυνομικών. «Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει θεατές μιας συντονισμένης προσπάθειας για την υποτίμηση του έργου της Υπηρεσίας, ενώ παράλληλα δεν λείπουν οι φωνές που κάνουν λόγο για διαχωρισμούς και επιλεκτική δράση των Αστυνομικών. Η απάντηση δίνεται όχι με λόγια, αλλά με έργα και πηγάζει από την απόδοση και τα στατιστικά αποτελέσματα της Υποδιεύθυνσης. Βάσει αυτών, αποδεικνύεται ότι οι συνάδελφοί μας λειτουργούν άμεμπτα, ισότιμα και παραμένουν πιστοί στην αποστολή τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΑΥΘ.

Και προσθέτει: «Αυτή τη στιγμή, η έξαρση της οπαδικής βίας στη Θεσσαλονίκη έχει άλλες γενεσιουργές αιτίες που δεν σχετίζονται με την αστυνομική δράση. Οι Αστυνομικοί της ΥΑΒΑΧ πρέπει να στηριχθούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αντί να στοχοποιούνται για να καλυφθούν ανομήματα και παραλείψεις άλλων. Ειδικότερα, είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης με προσωπικό, ενέργεια που θα εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της και την παρουσία ικανού αριθμού Αστυνομικών σε εκδηλώσεις αθλητικού ενδιαφέροντος».

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, «ως ελάχιστη ένδειξη της διαχρονικής στήριξης και αναγνώρισης του έργου των συναδέλφων της ΥΑΒΑΧ», δώρισε 9 μπουφάν δικυκλιστών, κάτι το οποίο «ουδέποτε η Υπηρεσία παρείχε στο προσωπικό της».

«Αυτό που μένει για την αποκατάσταση της αλήθειας και την εξάλειψη της αθλητικής βίας, είναι να υπάρξει επιτέλους ρεαλιστική αντιμετώπιση του φαινομένου και οι επιβαλλόμενες δράσεις να έχουν ευρύ κοινωνικό πεδίο, χωρίς να περιορίζονται στη συνήθη καταστολή των ταραχών "κατόπιν εορτής"», καταλήγει η Ένωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ