Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Δενδροφύτευση στη Μενεμένη από τον δήμο και τον Όμιλο Αστυνομικών (φωτο)

Φυτεύθηκαν εβδομήντα πέντε δένδρα σαράντα έξι δένδρα του δασοπονικού είδους Tilia είκοσι εννέα δένδρα του δασοπονικού είδους Crataegus

Δράση δενδροφύτευσης κατά μήκος της λωρίδας πρασίνου της οδού Έλλης Αλεξίου στη δημοτική κοινότητα Μενεμένης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 14 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης φυτεύθηκαν εβδομήντα πέντε δένδρα σαράντα έξι δένδρα του δασοπονικού είδους Tilia (Φιλύρα-Φλαμουριά) και είκοσι εννέα δένδρα του δασοπονικού είδους Crataegus (Κράταιγος-Τρικουκιά).

Ο δήμος προμηθεύθηκε τα δένδρα δωρεάν με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» ενώ η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «75 UN-75 Trees UNAI SDG7» η οποία ξεκίνησε το 2020 από τον UNAI Hub SDG7 (KEPA) στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 75η επέτειο ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η δράση πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α΄ αντιπροέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Λάζαρου Κυρίζογλου, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών & Δόμησης-Πρασίνου & Περιβάλλοντος, κ. Βασίλη Μανωλόπουλου, της προϊσταμένης του τμήματος Πρασίνου κ. Δέσποινας Μιχαηλίδου και με την εθελοντική συμμετοχή του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ευχαρίστησε για ακόμη μία φορά τον Όμιλο Αστυνομικών Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία και σε αυτή τη δράση δενδροφύτευσης, που είναι η δεύτερη στην οποία συμμετέχει, και τους συνεχάρη για την υιοθέτηση των νεοφυτεμένων δένδρων και ευχήθηκε να μιμηθούν και άλλοι σύλλογοι και ιδιώτες το παράδειγμα αυτό.