Skip to main content

Διαδήλωση κατά του ΟΑΣΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο+vid)

Πασχίζουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας σε ασφυκτικά γεμάτα λεωφορεία, λόγω των περιορισμένων δρομολογίων, καταγγέλλουν οι διαμαρτυρόμενοι

Με κεντρικό σύνθημα «δεν παει άλλο η ταλαιπωρία, λαϊκό δικαίωμα η συγκοινωνία», μέλη της Πρωτοβουλίας εργαζομένων-φοιτητών-συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης για την απάνθρωπη κατάσταση, όπως λένε, με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Η διαδρομή της πορείας που ακολούθησαν οι περίπου 150 διαμαρτυρόμενοι ήταν: οδός Εγνατία, Αγ. Σοφίας, Τσιμισκή, Αριστοτέλους και επιστροφή στο άγαλμα Βενιζέλου.

Όπως ανέφεραν τα μέλη της πρωτοβουλίας, την ώρα που η πόλη δεν διατεθεί εναλλακτικό μέσο μετακίνησης πέραν των λεωφορείων, εργαζόμενοι, πολίτες και φοιτητές πασχίζουν να φτάσουν στον προορισμό τους σε ασφυκτικά γεμάτα λεωφορεία, λόγω των περιορισμένων δρομολογίων.

Σε δηλώσεις της το μέλος της Πρωτοβουλίας Φωτεινή Σαλονικίδου τόνισε «η κατάσταση δεν παει άλλο μετακινούμαστε στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ».

Τα μέλη της πρωτοβουλίας συγκεντρώνουν υπογραφές-καταγγελίες για την κατάσταση με τις αστικές συγκοινωνίες ενώ δηλώνουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Τα λεωφορεία κινούνται με περισσσότερα άτομα απο τα προβλεπόμενα

Στην καταγγελία ότι τα αστικά λεωφορεία μετακινούνται στη Θεσσαλονίκη με άτομα πολλά περισσότερα από αυτά που προβλέπει η άδειά τους προχώρησε το μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων «Συσπείρωση» Βασίλης Παρταλης, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας Εργαζομένων και Φοιτητών για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

«Στα αρθρωτά λεωφορεία προβλέπονται 116 όρθιοι, 45 καθήμενοι και μια θέση ΑμεΑ. Η θέση για αμαξίδιο καταργείται αφού στο σημείο εκείνο στριμώχνονται 30 άτομα, ενώ οι όρθιοι ειναι πολυ περισσότεροι απο 116», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρτάλης.

Δείτε φωτογραφίες: