Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαδηλώσεις στο κέντρο για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής (φωτο+vid)

Πλήθος κόσμου κινητοποιείται στη Θεσσαλονίκη για να στείλει το δικό του μήνυμα ενόψει της σημερινής απόφασης για την ιστορική δική της Χρυσής Αυγής.

Ολοένα και περισσότεροι διαδηλωτές έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη για να στείλουν το μήνυμα πως «δεν είναι αθώοι - οι ναζί στη φυλακή» ενόψει της σημερινής απόφασης για την ιστορική δική της Χρυσής Αυγής.

Με πανό που, μεταξύ άλλων, γράφουν «Ήρθε η ώρα σας», «της φυλακής τα σίδερα είναι για τους φασίστες», «ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα» πλήθος κόσμου κινητοποιείται μετά από καλέσματα σωματείων, συνδικάτων, φοιτητικών και μαθητικών συλλόγων, πολιτικων οργανώσεων κ.α. για να διατρανώσει την πεποίθησή του για απόλυτη καταδίκη του πολιτικού μορφώματος.

Στο σημείο έχει στηθεί και μικροφωνική, από όπου ακούγονται αντιφασιστικά τραγούδια, ενώ συγκίνηση προκάλεσε στο πλήθος η στιγμή που ακούστηκε από τα ηχεία το τραγούδι που είχε διασκευάσει ο αδικοχαμένος ράπερ, το «Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ».

Σημειώνεται πως σήμερα στις 11.00 το Εφετείο Αθηνών θα αρχίσει να ανακοινώνει τις αποφάσεις της έδρας για την πολύκροτη δίκη, με σημαντικότερη να είναι αυτή για τη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης.