Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαδηλώσεις στο κέντρο κατά του ν/σ για τις συναθροίσεις

«Στον δρόμο, στον δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο», φωνάζουν εκατοντάδες διαδηλωτές που πραγματοποιούν πορεία ενάντια στο νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις

Κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή και αφορά στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πολυάριθμο μπλόκο από πολιτικά κινήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, εργατικά συνδικάτα, κοινωνικά σωματεία και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου ξεκίνησαν πορεία από την οδό Εγνατία, μετά από συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

«Στον δρόμο, στον δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο», φωνάζουν εκατοντάδες διαδηλωτές.

Μετά από διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑΘ, μπροστά από το οποίο έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές ζητούν να φύγει η αστυνομία από το σημείο λέγοντας πως η παρουσία τους προκαλεί.

Νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως συγκέντρωση στο ίδιο σημείο πραγματοποίησαν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ωστόσο μετέβησαν στο αντίθετο ρεύμα μετά από αντιδράσεις των αντιεξουσιαστών.