Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ένταση στο λιμάνι με ΠΑΜΕ και ΜΑΤ- Έπεσαν χημικά και κρότου λάμψης (φωτο+vid)

Ένταση στην πύλη 14 του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όταν διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στην πύλη 14 του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όταν διαδηλωτές του ΠΑΜΕ -που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις- αποπειράθηκαν να μπουν στον χώρο του λιμένα από όπου φέρεται να έφυγε εχθές ένα πλοίο όπου βρισκόταν εκεί για να μεταφέρει κοντέινερ για τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

Έντονη αστυνομική παρουσία δεν επέτρεπε αρχικά την είσοδο των διαδηλωτών στο λιμάνι, αλλά αφού παρέκαμψαν το μπλόκο κάποιοι κατάφεραν να μπουν δίπλα από την πύλη 11. Στη συνέχεια ο όγκος των διαδηλωτών προσέγγισε την πύλη 14, όπου υπήρξε ένταση.

Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών και ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης ώστε να αποτρέψουν την περαιτέρω είσοδο των διαδηλωτών στους χώρους του λιμανιού.

«Η Θεσσαλονίκη λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών», φώναζαν οι διαδηλωτές.

Εκπρόσωποι των συνδικάτων προσπάθησαν να διαπραγματευτούν με τον επικεφαλής των δυνάμεων ζητώντας να μπουν στο λιμάνι.

Η αστυνομία προχώρησε σε τουλάχιστον έξι προσαγωγές διαδηλωτών. Στο μεταξύ, αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ μετέβη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης για να μάθει πόσες έγιναν και να ζητήσει την απελευθέρωσή τους, όπως σημείωσαν.

Έτσι παρέμειναν για ώρα μπροστά από την πύλη 11 του λιμανιού, επί της 26ης Οκτωβρίου, η οποία έμεινε κλειστή και στα δύο ρεύματα.

Λίγο πριν τις 3 μμ η πορεία έφυγε από το λιμάνι με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές ανακοίνωσαν νέο συλλαλητήριο απόψε στις 18:30 έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.