Skip to main content

Διαφωνία εισαγγελέα-ανακριτή για την προφυλάκιση του αστυνομικού- Σε κατ' οίκον περιορισμό

Μετά την απολογία του 34χρονου αστυνομικού, προέκυψε διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή και την απόφαση θα κληθεί να λάβει το αρμόδιο συμβούλιο.

Διαφωνία προέκυψε μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση ή όχι του 34χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Ο νεαρός τραυματίστηκε από σφαίρα στο κεφάλι και έκτοτε παραμένει διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.

Διαβάστε σχετικά - Τεταμένο το κλίμα στα Δικαστήρια: «Δεν ήταν τα λεφτά, πυροβόλησαν γιατί ήταν Ρομά» (vid)

Ο ίδιος θα αφεθεί ελεύθερος και θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφασίσει το αρμόδιο συμβούλιο εντός πέντε ημερών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο αστυνομικός απολογήθηκε μέσω υπομνήματος και έμεινε στο γραφείο του ανακριτή για περίπου 45 λεπτά. Ο ίδιος φέρεται να απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν αλλά και να εξέφρασε τη λύπη του για τον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου.

Διαβάστε επίσης - Θεσσαλονίκη: Ρομά καίνε 20ευρα έξω από τα δικαστήρια (φωτο+video)

Ωστόσο, εισαγγελέας και ανακριτής δεν συμφώνησαν, με το Δικαστικό συμβούλιο να καλείται να πάρει απόφαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκισή του και ο ανακριτής να αφεθεί ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι η απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο (κακούργημα) και η εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού ακινητοποίησης ή εξουδετέρωσης (πλημμέλημα).

Συγγενείς, φίλοι καθώς και άλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης διαδηλώνοντας κατά της αστυνομικής βίας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν μέσα και έξω από τα δικαστήρια ήταν ισχυρές, ενώ πολλοί συνάδελφοι του 34χρονου περίμεναν - με πολιτικά ρούχα - στους διαδρόμους για συμπαράσταση.