Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Διαγωνισμός για τη συντήρηση στα φανάρια

Ο ανάδοχος θα ελέγχει τηλεματικά τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών - Τα έργα συντήρησης θα γίνουν από τον επόμενο Σεπτέμβριο

Συντηρήσεις των φωτεινών σηματοδοτών σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Τα έργα συντήρησης θα γίνουν από τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Μετά τον ηλεκτροφωτισμό στους δρόμους, σειρά είχαν πολλά φανάρια, τα οποία επίσης μπήκαν στο στόχαστρο των επιτήδειων για τα καλώδια χαλκού. Έτσι προέκυψαν πολλά φανάρια να μη λειτουργούν οπότε θα γίνει μια γενναία επέμβαση των συνεργείων ώστε να αποκατασταθούν οι βλάβες. Μάλιστα, έχουν γίνει και πολλές καταγγελίες από πολίτες, οι οποίες έχουν καταγραφεί και θα γίνουν επεμβάσεις στα σημεία που υπέδειξαν, είτε είναι φανάρια, είτε βλάβες σε ηλεκτροφωτισμό και λαμπτήρες.

Στο διαγωνισμό που προκηρύσσει η Περιφέρεια, ο ανάδοχος θα αναλάβει τη διενέργεια ελέγχων στα 70 φανάρια ευθύνης της Περιφέρειας και μάλιστα θα ελέγχει τηλεματικά τη λειτουργία τους, ενώ θα έχει και τεχνικό συνεργείο σε επιφυλακή για άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των φαναριών.